#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Hongaarse premier steunt vervolgde christenen

Premier Viktor Orbán van Hongarije heeft het afgelopen weekend met paus Franciscus gesproken en zegt te willen strijden tegen verdrukking van christenen nu Europa wordt geconfronteerd met een golf van vluchtelingen. Hij sprak de paus tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van christen politici. Dat hebben Hongaarse autoriteiten bevestigd tegen christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging.

De bijeenkomst vond plaats in Frascati, bij Rome. Orban zei vorige week plannen te hebben voor de bouw van een sterker hek bij de grens met Servië om een nieuwe stroom van voornamelijk moslim vluchtelingen tegen te houden. De nieuwe barricade is nodig voor het geval Turkije het met de EU afgesproken migratiebeleid wijzigt. Als dat laatste gebeurt, verschijnen honderdduizenden mensen aan de Hongaarse grenzen op weg naar een beter bestaan in Europese landen, waarschuwde Orban.

De paus heeft sinds het begin van de vluchtelingencrisis katholieken in landen opgeroepen vluchtelingen op te vangen, ongeacht hun religieuze achtergrond. Vorig jaar vroeg hij elke katholieke parochie minstens een van de duizenden wanhopige gezinnen op te nemen. Recent bezocht hij kampen op het Griekse eiland Lesbos, vanwaar hij drie families meenam naar het Vaticaan.

Maar volgens Orban deelt Hongarije de zorgen van de paus over vervolgde christenen. Kort voor de bijeenkomst met hem vertelde hij aan geestelijke leiders uit het Midden Oosten dat in het voornamelijk katholieke Hongarije de christelijke leiders daar in opstand komen tegen de vervolging van christenen in het Midden Oosten. Hij noemde die de kwetsbaarste christenen ter wereld. Hongarije staat klaar om risico lopende gemeenschappen, zoals christelijke, te steunen, zei hij.

Reageren


Theo

09-09-2016 09:49
Lang leve Orban , bijna de enige verstandige christen politicus van Europa . Waren de Europeanen maar allemaal zoals hij . Steunen van broeders in plaats van het paard van Troje binnenhalen !

Otto

09-09-2016 05:30
Dit zijn ware woorden, elke christen broeder, en zuster moeten wij opvangen, zie 1 Timotheus 4 vers 10-11 en Galaten 6 vers 10