#Tb 15 euro gift
Enquête: 087-Moet men bij strijd een gemeente verlaten? Ja Nee

Overdenkingen

De woorden van God in je hart

Een aantal jaren geleden begon ik met het uit mijn hoofd leren van bijbelteksten.

Ik verlangde naar meer kennis van de Schrift en wilde graag een voorraad bijbelteksten in mijn hart opslaan, zodat ik daaruit zou kunnen putten wanneer het maar nodig was. Ik ervaar inderdaad steeds weer dat er in allerlei situaties bijbelteksten in me opkomen die ik kan gebruiken, voor mezelf of voor anderen.

Door: Janneke Dorgelo (foto)

Waarom bijbelteksten memoriseren?
Wanneer je begint met het memoriseren van bijbelteksten, zul je merken dat het je veel brengt.

1. Het versterkt je geloof
De bijbelteksten die je memoriseert, wijzen je de goede weg. Ze vertellen je over God, over zijn reddingsplan en zijn wil voor jouw leven.

2. Het verandert je
Memoriseren is een krachtig gereedschap om je gewoonten en gedachten te vernieuwen. Als je het zaad van Gods Woord in je gedachten plant, versnel je het veranderingsproces in je leven. Het memoriseren van bijbelteksten helpt je om dingen te zien vanuit Gods perspectief

3. Het wapent je tegen verleiding
Toen de Here Jezus door satan werd verleid, zei Hij telkens: ‘Er staat geschreven …’ Zorg dat je Gods Woord ter beschikking hebt als er verleiding op je pad komt.

4. Het geeft je wijsheid
Het memoriseren van bijbelteksten helpt je om dingen te zien vanuit Gods perspectief. Het helpt je bij het maken van verstandige keuzes en het vinden van oplossingen.

5. Het draagt bij aan jouw omgang met God
God spreekt tot jou door zijn Woord. Daarnaast kun je mediteren over bijbelteksten en ze gebruiken in je gebed.

6. Het helpt je jouw geloof uit te dragen
Wij zijn allemaal geroepen om te getuigen van God. Of dat nu binnen ons gezin is of daarbuiten. Het kennen van Gods Woord zorgt voor een krachtig getuigenis.

7. Het bemoedigt jou en anderen
In de Bijbel vind je prachtige teksten over God, en beloften die Hij geeft. Deze teksten kunnen je eigen ziel en die van anderen verfrissen en van nieuwe kracht voorzien.


Reageren