#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Canada: Atheïstische voorganger moet gaan

Een dominee van de United Church of Canada, die zichzelf beschrijft als atheïste, mag niet langer als geestelijke werkzaam zijn. Al in 2001 gaf Gretta Vosper uit Toronto (foto) te kennen dat ze niet in God gelooft. In plaats daarvan preekte ze over liefde, vriendelijkheid en intermenselijke relaties.

God is voor haar een symbool van verschillende waarden. Nu besloot een commissie van de kerk dat er voor Vosper geen plaats meer is in een leidinggevende functie in de kerk. "Wij menen dat zij niet langer als officiële geestelijke van onze kerk actief kan zijn omdat ze niet in God, Jezus Christus en de Heilige Geest gelooft", aldus een rapport van 39-pagina’s. Met deze kennis zouden wij haar nu niet inwijden. Het verslag werd door de commissie van 23 leden aangenomen met 19 stemmen voor en 4 tegen.

Reageren


Krl

21-09-2016 10:42
Me dunkt, nog 15 jaar door mogen gaan met het verspreiden van 'geen geloof'.

Gea

21-09-2016 04:49
Het is altijd naar als je iemand ontslaat, maar soms kun je niet anders. Ze zal misschien als mèns best goed werk doen, maar een functie als dominee zónder liefde voor de Heer van het Huis - dat gaat niet.

Willem-de-Boer

21-09-2016 09:30
Er zijn meer geestelijken die niet in God geloven dan je zou denken. Maar die zeggen dat niet, want dan lopen ze het gevaar ontslagen te worden. Dus blijven ze in de kast en gaan door met hun destructieve werk. Dat ze destructief bezig zijn, hebben ze zelf niet in de gaten, maar dat maakt het alleen maar des te erger.