#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Islamitische landen verbieden ‘Pokémon go‘

Steeds meer islamitische landen verbieden het online spel ‘Pokémon go’. Daarbij gaat het om het jagen op kleine monsters, die op de mobiele telefoon zichtbaar worden.

De monstertjes zijn gedeponeerd bij openbare plaatsen, bezienswaardigheden en andere locaties. Volgens het nieuwsportaal ‘Arabic News’ heeft in Saoedi-Arabië, Sjeik Abdul Aziz bin Abdullah, 's lands hoogste religieuze gezag het spel verboden. Hij noemde het spel ‘on-islamitisch’.

Een fatwa (religieus juridisch advies) met betrekking tot het Pokémon kaartspel uit 2001 is volgens hem nog steeds geldig. Hij bekritiseerde dat bij het kaartspel zionistische symbolen worden gebruikt zoals de ster van David, christelijke kruizen en driehoekjes van de vrijmetselarij. Ook het gebruik van de term ‘evolutie’, waarbij zich een figuur verder ontwikkelt in een andere figuur, is volgens hem onverenigbaar met de islam,

Reageren


denis

25-09-2016 11:42
een onschuldig spelletje demonisch noemen terwijl ze zelf de giftige leer van het wahabisme over de wereld verspreiden en een kweekvijver zijn voor intolerante terroristen.

Herman

24-09-2016 02:04
Ik vind juist dat hij op dit punt goed aanvoelt dat een gezond geestelijk leven niet samengaat met Pokemon. Het is inderdaad on-islamitisch, maar zeker ook onchristelijk.

Willem-de-Boer

22-09-2016 02:45
De Islam is niet van de Heer. We leven in een digitale wereld, dus wat niet van de Heer is, is van de duivel. Het loon van geloof in de Heer is liefde en leven en overvloed. Het loon van het volgen van de duivel is angst, ziekte en gebrek. De Heer streelt zijn kinderen, de duivel slaat ze. Die Arabische Sjeik laat zich dus leiden door angsten. Maar het zal vechten tegen de bierkaai zijn, want de aantrekkingskracht van dit spelletje op mensen die in een in geestelijk opzicht armoedige wereld leven is zo groot, dat ze dit spelletje zullen spelen zodra ze er gelegenheid toe zien. Dat betekent dat het gezag van deze Sjeik en dus van de Islam elke keer weer een stukje verder afbrokkelt. Ik zou zo zeggen: Prijs de Heer.