#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Politiek

ChristenUnie wil berechting verdachten

De ChristenUnie wil zo snel mogelijk van het kabinet weten welke stappen zij zet om te komen tot berechting van mogelijke verdachten voor het neerhalen van de MH17. Volgens Kamerlid Joël Voordewind ligt een multinationale rechtbank voor het verdere onderzoek naar het neerhalen van de MH17 en de uiteindelijke vervolging van verdachten op dit moment het meest voor de hand. "We zijn moreel verplicht aan de nabestaanden om alles te doen wat er toe kan leiden dat er recht wordt gedaan," stelt Joël Voordewind. "Ik wil van het kabinet weten of een multinationale rechtbank volgens haar de beste weg naar gerechtigheid is."

Rusland blokkeerde eerder de totstandkoming van een VN-tribunaal. Voordewind: "Een schandelijke daad waar we ons niet bij neer moeten leggen. Door middel van een multinationale rechtbank - met bijvoorbeeld de partners uit het Joint Investigation Team (JIT) en zonder Rusland - kan in ieder geval een vervolg worden gegeven aan het strafrechtelijke onderzoek."

Tijdens de persconferentie van het JIT, dat namens Nederland, Oekraïne, België, Australië en Maleisië het onderzoek deed, bleek dat inmiddels zo'n honderd mogelijke verdachten in beeld zijn. Voordewind: "We willen zoveel mogelijk opheldering krijgen over de betrokkenen. Rusland kan hen dan wel in bescherming willen nemen, de druk moet in ieder geval zo hoog mogelijk worden opgevoerd. Een vervolg van een multinationale rechtbank kan leiden tot een internationaal opsporingsbevel."

Reageren


Josef

04-10-2016 06:25
Meneer de Boer, helemaal met u eens.
Rusland moet de schuld krijgen van het door en door corrupte eu. en vn. systeem.
Obama moet en zal een oorlog forceren door Rusland maar zwart te maken op allerlei gebied

Willem-de-Boer

01-10-2016 12:17
De Russen hebben gelijk. Het JIT-onderzoek wordt gedomineerd door de Oekraïense geheime dienst. Oekraïne had helemaal niet tot dit onderzoek mogen worden toegelaten. Ze horen immers tot de verdachten.
Er zijn drie mogelijke daders. De Separatisten, de Russen en Oekraïne. De Separatisten vallen af, want hebben niet de middelen noch de kunde om zo'n geavanceerd systeem als een Buk te kunnen bedienen. Blijven over de Oekraïne en Rusland. Van deze twee heeft alleen de Oekraïne een motief voor het neerhalen van een verkeersvliegtuig, namelijk de Navo betrekken bij het conflict in de Donbass. Rusland heeft geen enkel belang bij het neerschieten van een verkeersvliegtuig, kan er alleen maar gedonder door krijgen. Als van deze twee partijen er een in de onderzoekscommissie wordt opgenomen, dan zeg je daarmee dat deze partij geen schuld heeft. Daardoor stond al vast dat Rusland tot schuldige zou worden aangewezen voordat er ook maar iets was gebeurd. Neem bijvoorbeeld de telefoontaps. Deze kwamen allemaal van de Oekraïense geheime dienst. Deze dienst heeft in het verleden al eens taps geproduceerd die gefaked bleken, is dus onbetrouwbaar. Verder bleek erg veel materiaal afkomstig van de site: Bellingcat. Ook deze site is al eens als bevooroordeeld en onbetrouwbaar door de mand gevallen. Maakt nota bene gebruik van mensen van de voormalige Stasi uit de DDR. Nu die hebben zo hun eigen manier om iets te 'bewijzen'. Deze site is niet alleen onbetrouwbaar, maar wordt ook nog aangestuurd door de Oekraïense geheime dienst. Deze dienst heeft dus wel een erg grote footprint op het onderzoek. Verder wordt een aanval met een gevechtsvliegtuig uitgesloten op grond van radar gegevens. Maar daar ontbrak het nu juist aan. Hoe kun je iets uitsluiten op grond van gegevens die er niet zijn? En is het niet erg verdacht dat op het moment suprême alle radarsystemen in de Oekraïne uitstonden? Klinkt dat niet erg als een smoesje? Trouwens waar zijn de satellietbeelden van de Amerikaanse kunstmanen die op het moment suprême nota bene pal boven het gebied bleken te hangen. Wolken? Op alle videobeelden bleek het juist een stralende dag te zijn. En sinds wanneer kan een satelliet niet door wolken heen kijken? Omdat we niet alle kunstjes mogen weten waar de Amerikanen toe in staat zijn? Klinkt ook wel erg als een smoesje. Kortom, zolang Oekraïne deel van het JIT blijft uitmaken, zolang zullen we wel nooit achter de waarheid komen. Want een ding lijkt als een paal boven water te staan: Oekraïne mag de schuld niet krijgen. Nou, noem dat maar eens onafhankelijk en niet politiek gemotiveerd.