#Tb 15 euro gift
Enquête: 047-Leven wij nu al in de grote verdrukking? Ja Nee

Uw mening

011 Joodse Amerikanen steunen vaak Clinton

Waren in het verleden Amerikaanse Joden sterk vertegenwoordigd in het electoraat van de Republikeinse partij, de laatste jaren gaat de steun meer naar de Democratische kandidaten voor het presidentschap. Dat blijkt ook uit de Joodse financiële sponsoring.

Uw mening: 011-Zou u op Hillary Clinton stemmen?

In 2012 ging 71% van de $160 miljoen die Joodse donoren aan beide kandidaten gaven naar Obama. Tot nu toe ging van al het ‘Joodse’ geld voor de campagnes van de genomineerden der twee partijen 95% naar Hillary Clinton en 5% naar Donald Trump.

In 2008 en 2012 stemden respectievelijk 70% en 75% van de ‘Joodse’ kiezers voor Obama. En een peiling zegt dat nu 76% van hen Clinton steunt. Die cijfers maken de Joodse bevolking tot de meest Democratische steunpilaren bij de komende verkiezingen.
 
Maar in overwegend republikeinse kiesdistricten stemt de meerderheid van de
Orthodoxe Joden op Trump en zijn er ook Joden teleurgesteld in het beleid van Obama jegens Israël.

Voor Republikeinse Joden is Trump intussen een problematische kandidaat, die onder meer nogal wat antisemitische volgelingen heeft. Ook spelen diens als racistisch beschouwde uitspraken een rol, evenals zijn intolerantie jegens vluchtelingen. De Joden die vooral in de Amerikaanse buitenlandse politiek in het Midden-Oosten zijn geïnteresseerd, vinden Trumps gebrek aan kennis over Israël en ervaring op het gebied van het regeren (en politiek) onvoldoende.Reageren