#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Turkije, eindelijk gerechtigheid

Meer dan negen jaar na de moord op drie christenen in het Oost-Turkse Malatya heeft een rechtbank de vijf verdachten op 28 september 2016 tot driemaal levenslang veroordeeld. Volgens Turkse media werden zij schuldig bevonden aan moord in de eerste graad. Het proces duurde 115 dagen.

De moslim-extremisten hadden op 18 april 2007 de Duitse evangelische theoloog Tilmann Geske, en de inheemse christenen Ugur Yüksel en Necati Aydin vermoord. Alle drie werkten ze bij de christelijke uitgeverij Zirve. De daders hadden hun slachtoffers vastgebonden en gemarteld, waarna ze hun de kelen doorsneden. De politie arresteerde de toenmalige 19- en 20-jarige mannen nog op de plaats van het misdrijf. Ze gaven religieuze nationalistische motieven aan voor hun moord.

Foto: De weduwe van Tilmann Geske, Susanne Geske, bij het graf van haar man.

Reageren


Peter

30-09-2016 11:06
Helemaal mee eens wat Josef schrijft. Het mag alleen niet hardop worden uitgesproken kennelijk in deze tijd.

Josef

30-09-2016 06:23
Het is treurig wat er daar heeft afgespeeld.
Het moorden wordt nog dagelijks uitgevoerd door moslims, maar tegenwoordig heeft het niets met de islam te maken volgens vele regeringsleiders en media.
En worden wij overspoeld met moslims die maar één doel hebben, de ongelovigen te doden.
Intergreren is er al helmaal niet bij, wij moeten ons maar aanpassen aan deze duivelse ideologie.
En vele burgers en overheden spreken over een vredelievend geloof...ongelovelijk.Gods Woord wordt niet meer gerespecteerd maar wel deze door de duivel geïnspireerde ideologie binnen halen.