#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Opinie

‘Zwarte levens doen er toe’

De Hillsong kerk in New York weigert te zeggen dat alle levens van belang zijn, zoals gemeengoed is in de christelijke gemeenschap, en zegt liever: ‘Zwarte levens doen er toe’. Te zeggen dat élk leven er toe doet is een logische veronderstelling, waarmee de meeste mensen het wel eens zijn, zegt voorganger Carl Lentz. “Deze kerk zegt dat niet”, meldt hij op de facebook pagina van de gemeente.

De ‘Zwarte Levens zijn Belangrijk’ beweging ontstond nadat Trayvon Martin in 2012 door George Zimmerman was neer geschoten. Oorspronkelijk opgericht als ‘een ideologische en politieke interventie in een wereld waar zwarte levens systematisch en opzettelijk met ondergang worden bedreigd’ heeft het streven ook weerstand opgeroepen. In een gebied in Florida claimden vandalen de beweging om te zeggen: ‘Dood blanken’.

Lentz: “Op het ogenblik brengt te zeggen dat elk leven belangrijk is geen risico met zich mee. Wij zeggen: Zwart leven is belangrijk. Omdat zwarte levens blijkbaar niets waard zijn in onze straten. Het is ‘onze strijd’, niet die van hen.”

Reageren


M.E. Stam

03-10-2016 04:50
Moslims maken zich nog alle dagen schuldig aan kindbruidslaven, sexslavinnen ronselen bij christenen enz. De eeuwen door zijn er door Arabieren meer blanken in slavernij gebracht dan dat blanken zwartentot slaven maakten. Er is nog veel te winnen als het om zuivere verslaglegging van feitelijk juiste zaken gaat.

Willem-de-Boer

03-10-2016 09:03
Veruit de meeste zwarten die werden vermoord, werden gedood door andere zwarten. Het zijn juist blanken die benadrukken dat ook zwarte levens ertoe doen. Sommige zwarten hebben dat overgenomen, maar in werkelijkheid kijken zwarten zeer op hun eigen ras neer. "Het zijn toch maar negers". Welke reden zouden ze daarvoor hebben?