#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Uw mening

014 Pinstermensen bidden voor Trump

Onder vooral charismatische christenen van het evangelische smaldeel in Amerika is een gebedsbeweging voor Donald Trump ontstaan. Om hem wel en Hillary Clinton, de Democratische tegenstander van de Republikein, niet in het Witte Huis te krijgen. Trump heeft gezegd blij te zijn met de gebeden in de christelijke gemeenschap.

Uw mening: 014-Zou u op Donald Trump stemmen?

Een van de geestelijke leiders die hebben opgeroepen tot gebed voor de Republikeinse kandidaat is Frank Amedia (foto), stichter en directeur van de organisatie Touch of Heaven Ministries. Hij deed dat al voor het eerste tv-debat tussen de kandidaten voor het presidentschap. Hoewel kenners van het Amerikaanse kerkelijke erf constateren dat charismatische christenen en Pinkstermensen vaak niet zo zichtbaar zijn in de politiek, lijken zij in stilte wel voor Trump te bidden. Er is, zeggen veel evangelische gelovigen, een geestelijke strijd gaande in het land. En Trump lijkt opgetogen over de deelname van Pinkstermensen daaraan.

Hoewel niet als absolute winnaar uit het eerste debat gekomen, benadrukken evangelische voorstanders van Trump dat er nog twee op tv komen. Amedia heeft inmiddels een ‘24/7 ten hemel’ gebedswebsite ontwikkeld. Hij wil tijdens het volgende debat honderdduizenden bidders voor Trump mobiliseren. Want dit is een kritieke tijd voor Amerika, zegt Amedia.


Reageren