#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Achter het nieuws

Veel Chinezen komen tot geloof

God is aan het werk in het Verre Oosten. Nog nooit kwamen zóveel Chinezen tot geloof in de Heere Jezus. Trans World Radio (TWR) ontvangt ontelbare reacties op radioprogramma’s. Dat is reden tot grote vreugde, die Samuel Tan (foto) met ons Nederlanders wil delen. Maar hij vraagt ook om gebed voor de regio.

===================================================================
Ontmoet Samuel Tan
Wilt u Samuel Tan zelf ontmoeten? Dat kan dit najaar als hij Nederland bezoekt! Kijk op de website voor meer informatie: www.transworldradio.nl
===========================================================

Hij weet van geheime bekeringen in hoofden en harten van Noord-Koreanen. Hij kent de kracht en zwakte van de snelgroeiende Chinese kerk. En hij heeft passie voor het haast onbereikte Japan. Tan is verantwoordelijk voor het werk van TWR in het noordoosten van Azië, een onmetelijk gebied. Dit najaar kunt u hem persoonlijk ontmoeten als hij in Nederland is.

Gevonden portemonnee
Glunderend vertelt Tan over een oudere slechthorende vrouw op het Chinese platteland. “Ze voegde zich bij een huisgroep die naar de uitzendingen van TWR luisterde. Maar wat vangt een halfdove vrouw daar nou van op? Wat niemand doorhad, was dat ze thuis een TWR-audioplayer om haar hals hing, en extra hard zette. Elke dag deed ze zo Bijbelstudie. Na een poosje vroeg ze tot ieders verbazing of ze gedoopt mocht worden. Niet lang daarna vond ze een portemonnee op straat. Vroeger zou ze die in haar zak gestopt hebben, zei ze. Maar nu ging ze urenlang op zoek naar de eigenaar. In de schemering zocht ze door met een vrouw van de huiskerk totdat ze de eigenaar gevonden hadden. Toen haar gevraagd werd waarom ze er zo op gebrand was om portemonnee en eigenaar te herenigen, zei ze: ‘Mensen zien niet altijd wat je doet, maar de Heere Jezus ziet alles!’”, vertelt Tan.

Bidden
Maar toch zijn er ook zorgen. Want waar de kerk groeit, roept dat weerstand op. Zowel van wereldse als geestelijke machten. Hoe gaat TWR-Azië daarmee om? Wat moeten wij in Nederland weten als we inlevend willen bidden voor de Chinezen, Noord-Koreanen en Japanners? Samuel Tan komt naar Nederland om ons daarover te informeren. TWR nodigt u van harte uit om te komen luisteren naar verhalen uit de praktijk van het missieveld, en uw eigen vragen aan hem te stellen.


Reageren