Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Stille tijd

10 oktober - Goede daden doen!

Iedere dag een korte audio overdenking van Willem Klein Haneveld. Vandaag: Goede daden doen!

Reageren


Gerrit Smouter

10-10-2017 05:56
(2017-10-09ma, www.nd.nl, blz. 6) Blogs en bladen: Stilte als remedie tegen angst / Hoewel men waarschijnlijk de beste bedoelingen heeft bij dit advies, brengt de zin mij allereerst het 'nep-vrome kinderlied' in mij naar boven: "Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde!" Voor een gekwetste kinderziel afdoende, maar voor ons als volwassenen volstrekt onvoldoende.
Zeker: stille tijd is onmisbaar en nodig voor het cement van onze relatie met de levende God! Maar mijn droom is niet weg (DPK, De ParallelKoran, bestaat vooralsnog alleen virtueel), maar wordt geblokkeerd doordat de eerste liefde van de kerkelijke beleidsmakers in Barendrecht ingeruild is voor verslaving aan de HRA (Hypotheek Rente Aftrek) en het niet willen aantasten van de positie van de VML (Vrij Metselaar Loge).
Terwijl de HEER Jezus Christus actief ten strijde trok tegen de afgoden in Zijn generatie, zitten we anno 2007 met een Barendrechtse ambitie 'de kool en de geit te willen sparen'.
Op die manier wordt men echter 'vriend van de wereld en daarmee geestelijk een vijand van God', want 2 heren gelijkwaardig dienen gaat werkelijk niet. Ieder die meent dat dit wel kan, dient die 30 minuten 's ochtends te gebruiken om God persoonlijk te vragen 'het eigen geweten en geheugen eventjes op te frissen : in welke situaties vloekte u, enkel en alleen voor de betere baan? Of ook wel: kerkkrimp zonder een dertig- zestig- of honderdvoudige rendement : is God nu verandert of zijn we onze eerste liefde aan Hem kwijt?