#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christelijke media

Ex-moslims brengen Evangelie via radio

In een islamitisch deel van India willen ex-moslims het Evangelie verspreiden in hun bevolkingsgroep, de Kashmiri. Die wonen in de westelijke Himalaya. Dat meldt Trans World Radio (TWR). De organisatie wil daartoe samen met de christen-Kashmiri een radioprogramma starten.

Zo adembenemend als de natuur in het gebeid is, zo hartverscheurend het lot van de 6 miljoen bewoners van deze regio. Door een slepend grensconflict tussen India en Pakistan is Kashmir verscheurd. Het is één van de meest gemilitariseerde regio’s van de wereld. Bovendien wonen velen in afgelegen dorpen die voor zendelingen onbereikbaar zijn. “Juist daarom is de verspreiding van het Evangelie per radio zo belangrijk”, zegt TWR.

Steeds meer jonge Kashmiri voelen zich aangetrokken tot de radicale islam. Tegelijkertijd worden andere moslims christen. In 2001 waren dat er nog maar zo’n honderd, maar in 2010 al duizend. Een team van zulke ex-moslims wil nu het Goede Nieuws delen via de radio.

Omdat ruim de helft van de bevolking analfabeet is en de armoede zo groot dat internet en tv vaak ontbreken, is radio een goed medium daarvoor. Het programma ‘De weg naar Rechtvaardigheid’ bestaat uit 100 afleveringen en is speciaal ontwikkeld voor moslims. De serie sluit aan bij de kennis die ze hebben van Abraham en de profeten. Het is een beproefd recept in andere islamitische landen, waar vele moslims langs deze weg Jezus ontdekten.

TWR wil 5 dagen per week een programma van 15 minuten uitzenden. De leiding is in handen van een zeer ervaren TWR-manager uit India. Lokale christenen staan klaar voor nazorg.

De christen-Kashmiri staan in de startblokken om radio uit te zenden, maar hebben structurele steun nodig om echt te beginnen. Daarom vraagt TWR Nederlandse geloofsgenoten om geld. Het produceren en uitzenden van één minuut kost € 16. Met een structurele bijdrage van € 25 per maand maakt men elk jaar de productie van vijf programma's mogelijk.


Reageren