#T - Grootsgedrukt
Enquête: 009-Israël moet een Palestijnse Staat toestaan. Ja Nee

Binnen/buitenland

Bidden voor de EO - 12 oktober in Hilversum

Op Jom Kipoer 12 oktober om 15.00 uur zal bij de Televisietoren aan de Witte Kruislaan/Doodweg in Hilversum de sjofar worden geblazen om onze zonden te belijden en ons te verootmoedigen. Wij hebben toegelaten dat de televisie en de media worden misbruikt om ook alles wat God verboden heeft uit te zenden. Ook voor de EO zal worden gebeden die zich op een hellend vlak bevindt. (bijlage brief aan EO)

Door Bert Dorenbos
Klik hier om het interview met Bert Dorenbos in Uitdaging te lezen!

Stop programma’s die het daglicht niet kunnen verdragen
Met het blazen van de Sjofar wordt opgeroepen en gebeden om te stoppen met het uitzenden van programma’s die het daglicht niet kunnen verdragen. Ons land wordt geteisterd door een verregaande mate van morele en seksuele verloedering en liefdeloosheid die leiden tot echtscheiding, zinloos, huiselijk en kinder geweld, zelfs al in de moederschoot, waardoor ons de zegen wordt ontnomen. Daarom klinkt de Sjofar op deze Jom Kipoer voor de Televisietoren.

De media doen volop mee om in plaats van de waarheid leugens te verkondigen
Daar waar mensen de waarheid en de liefde van Jezus ontdekken en ervaren, zien zij het leven weer zitten. Jezus wil ook vandaag alle mensen helpen om weer op het goede pad te komen. Jezus lijdt zelf het meeste aan ons persoonlijk en nationaal lijden. (Romeinen 8). De wereld schudt en de boze machten gaan tekeer. We zien het dichtbij en veraf en in en om ons heen. Onze straten worden onveilig, de dreiging komt dichterbij, het Midden Oosten brandt.

Jom Kipoer is de grote Bijbelse gedenkdag, de Grote Verzoendag
Op Jom Kipoer roept God ons op om ons te verootmoedigen en onze zonden te belijden waardoor wij door het bloed van Messias Jezus verzoening en vergeving ontvangen voor onze zonden. In Israël en bij de Joden wereldwijd ligt het werk op Grote Verzoendag stil; het is een heilige sabbat. Bij de wetgeving van God in Leviticus 23 en in het Nieuwe Testament in het boek Hebreeën 12 is deze dag voor Joden en voor Christenen een eeuwige verordening. In de christelijke traditie wordt deze gedenkdag nauwelijks nog gehouden.

God belooft ons een nieuwe hemel en een nieuwe aarde van vrede en gerechtigheid
Op deze Jom Kipoer krijgen we de kans om ons naar God om te keren om met Jezus in deze apocalyptische tijd in het reine te komen en ook welkom te zijn in zijn komende eeuwige Koninkrijk van recht en gerechtigheid. Er is grote haast, want Hij komt met spoed om een einde te maken aan alle ellende en geweld. Je kunt er alles over lezen in het laatste Bijbelboek, de Openbaring van Jezus aan de apostel Johannes. Waarom zou je dat missen! Lees de Bijbel naast de krant en je ontdekt dat de Bijbel hét Handboek voor je leven is, nu en in de eeuwigheid. En lezen kunnen we allemaal en je Bijbel ligt binnen handbereik.

Bijlage brief aan de EO

Reageren


Rien

18-10-2016 06:46
Het is nu 18 oktober. Hoe is het afgelopen? Ben benieuwd.

Otto

10-10-2016 06:09
Dorenbos ik sta volledig achter U van zulke mensen zo als U moeten er meer zijn en komen. Ik hoor vaak diensten van evangelisten/dominees en daar hoor ik weinig over de dingen waar U over spreekt. Ik hoop dat veel evangelisten/dominees dit lezen, en daadwerkelijk hun gemeentes oproepen om is het maar een paar minuten stil te staan bij alles wat Dorenbos hier verwoord, terug naar God en zijn gerechtigheid niet wegkijken, maar tot berouw komen ook voor jezelf(dus ik ook) en vragen of God ons wil vergeven, en gaan bidden voor dit land of het tot inkeer mag komen, en al de vuilheid waar over Dorenbos over praat achter ons laten. Het is misschien eens goed als dominees/evangelisten eens hel en verdoemenis zouden spreken, om ons eens bij de les te houden, zoals over onderwerpen waar Dorenbos ons naar verwijst.

Willem-de-Boer

10-10-2016 11:11
Ik zou niet weten waarom er voor de EO gebeden zou moeten worden. De EO heeft zich ontwikkeld tot een door en door rotte organisatie die gewoon uitgesneden en verwijderd dient te worden.