#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Mensen

Betty Smit stopt ermee

Zendelinge Betty Smit (73) stopt er na een halve eeuw mee in Brazilië. De gebouwen worden de komende tijd verkocht en de achterban hoeft geen geld meet te sturen naar Zending Amazones, die het laatste nieuwsblad, met een terugblik op vijftig jaar zendingswerk in de Amazones, heeft verstuurd. Smit komt niet terug naar Nederland, waar ze naar haar zeggen de kou is ontwend en het land van een halve eeuw terug niet meer bestaat. Met haar man, de arts José Pimenta, blijft zij in Brazilië wonen.

Zij kreeg nationale bekendheid na een tv-uitzending in 1972, toen ze al enkele jaren in het gebied werkte, als de vrouw die met een kano de Amazone rivier bevoer en aan Indianen het evangelie vertelde. Opeens kwam er oom een enorm bedrag binnen, waarmee zij onder meer een boot kocht, later twee eilanden en gebouwen. Het werk breide zich steeds uit. Haar evangelisatie ging al snel gepaard met hulpverlening onder meer aan prostituées en drugsverslaafden. Overigens zijn tehuizen in de loop der jaren geopend en weer gesloten. In Manaus is een zendingshuis geopend, dat steeds belangrijker als centrum van de organisatie werd.

“Momenteel zijn Betty en José het werk aan het afronden”, schrijft de stichting, die ook een zuster in Brazilië heeft. Komend jaar wordt beslist wat er met de gebouwen moet gebeuren. Veel jongens en meisjes zijn inmiddels ondergebracht bij hun families en worden door het paar, van het zendingshuis uit, begeleid. Dat blijft nog open voor diensten. De Braziliaanse en Nederlandse stichting blijven nog even bestaan om het werk af te ronden.

Reageren


Gerta Kooijker

01-04-2019 10:49
Door de getuigenis in 1972 van Betty heb ik de Levende God leren kennen ,ik was toen 13, dank u wel hiervoor, Groeten van Gerta

Gonnie Kuiper

21-11-2018 02:15
Wat ik mij afvraag; is er niemand die dit werk wil overnemen en voortzetten? Dit zou toch prachtig zijn als het doorgaat en er nog veel meer vruchten uit voort zouden vloeien.

Gonnie Kuiper

21-11-2018 02:13
Wat ik mij afvraag; is er niemand die dit werk wil overnemen en voortzetten? Dit zou toch prachtig zijn als het doorgaat en nog veel meer vruchten uit voort zouden vloeien.

J. T. Rust Olf

20-06-2018 04:30
Hierbij wil ik Betty en haar man bedanken voor hun arbeid aan de Heer.
In Suriname heb ik haar ooit gezien als tiener en ben haar getuigenis Nooitmeer vergeten.
De Here zegene jullie
Namens mijn man en ik Willem en Joyce Rust