#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Bidden voor vervolgde christenen

Christenen over de hele wereld zullen op 13 november a.s. bidden voor vervolgde broeders en zusters. De wereld Evangelische Alliantie heeft opgeroepen tot een dag van gebed voor vervolgde christenen.

Volgens de overkoepelende organisatie nemen ieder jaar zo’n 65.000 kerken en organisaties uit meer dan 100 landen deel. De organisatoren melden dat de situatie van christenen over de hele wereld dramatisch verslechterd is: "De talrijke specifieke acties tegen christenen zijn schrikbarend toegenomen." In het Midden-Oosten en Afrika nemen deze vervolgingen de vorm aan van etnische zuiveringen en genocide. Dit jaar staan Sri Lanka en Soedan in het middelpunt.

Reageren


fokko

16-10-2016 01:01
Alles waaraan je verslaafd bent LEG het NU af. Hij komt spoedig ben jij bereid die Heer te ontmoeten als je zondelast je te neer drukt? DOE het NU Hij vergeeft je zondenlast, Geeft Hoop en Eeuwig leven.
Jezus Christus alleen.

Otto

13-10-2016 07:19
Het is niet alleen 13 november 2016 dat er wereldwijd voor de verdrukte/vervolgde christenen gebeden gaat worden, nee dat moet elke zondag gebeuren in kerken/evangeliegemeentes. Iedereen hoor je over de mensenrechten, maar wie heeft het op de mensenrechten voor christenen ? bijna niemand. Dominees/evangelisten doe recht aan Uw vervolgde broeders, en zusters bid voor ze, elke zondag weer, en ik vraag U ook te bidden voor Bibi in Pakistan, dat zij vrijgelaten mag worden, en haal desnoods haar en haar familie naar Nederland, want deze vrouw zit al jaren in de gevangenis voor het geloof in Jezus, en is haar leven niet zeker. Nu is haar recht zaak weer uitgesteld, en heel de moslimgemeenschap eist de doodstraf, daarom rechters zijn bang, daarom weer deze uitstel. Nu is het tijd voor heel christelijk Nederland, om openlijk op te gaan komen voor al de christenen die verdrukt worden in wat voor land ook, laat het bidden voor hen elke zondag in christelijke gemeentes plaatsvinden.

Kees

13-10-2016 09:54
We zouden ons langzamerhand de kritische vraag moeten stellen of het populaire dogma " de gemeente wordt opgenomen voor de grote verdrukking" nog wel stand houdt. De gedachte van het Dispensationalisme is in Amerika op z'n retour. De vervolging zal alsmaar toenemen.

De gemeente van Jezus Christus uit Joden en heidenen zullen worden geconfronteerd met de afval van religies en de Antichrist.
Het beest uit de zee zal oorlog voeren tegen de heiligen. Vele menen daarin Israël te zien. Maar kijk eens om je heen?
Wie worden er nu daadwerkelijk vervolgd?
Is het geheimenis van de werking der wetteloosheid ook hier in Nederland al niet aan het werk?
En wie van welke religie dan ook zal gaan buigen voor het beeld van het beest uit de zee?
We gaan wereldwijd een hele zware tijd tegemoet , een tijd van wetteloosheid, waar wie reiner is reiner worden, maar wie vuil is nog vullen.
Strek je er naar uit om onberispelijk te zijn bij Zijn komst. En dat de mensen die niet geloven aan ons zullen zien in de grote verdrukking dat Jezus de Christus is. En Hem nog aan zullen nemen, een schare die niemand tellen kan.
Dat neemt niet weg dat we inderdaad nu op de bres moeten staan voor de vervolgde Christenen wereldwijd.