#Tb 15 euro gift
Enquête: 087-Moet men bij strijd een gemeente verlaten? Ja Nee

Boek-muziek-film

Paul Wilbur – Forever good

In Messiaanse lofprijsmuziek zijn zeker niet alle teksten in het Hebreeuws, want dan zou het voor velen niet te begrijpen zijn. De bedoeling van deze speciale soort van gospel Music is dat zoveel mogelijk mensen ermee bereikt worden, maar Messiaanse gelovigen in bijzonder. Messiaanse lofprijs heeft wel een voorliefde om sommige woorden in het Hebreeuws uit te spreken. Zo wordt de Here Jezus bij voorkeur uitgesproken met Zijn Hebreeuwse Naam, Jésjoea’.

Door Marco van Putten
Klik hier om deze CD online te bestellen!

Op de nieuwste CD van Paul Wilbur wordt de nadruk gelegd op de altijddurende goedheid van God – Forever good – en dit wordt letterlijk bezongen in het zesde nummer. God is inderdaad verbazingwekkend goed. Al lijkt dat ons niet altijd zo. Hoe beter we God leren kennen, hoe meer we dit beamen.
De stem van de al wat oudere Paul (65) is opvallend zuiver en mooi. Hij wordt ook begeleidt door background vocals. Paul is al sinds 1991 actief als christelijk zanger en heeft al een lange lijst albums op zijn naam staan. Dit is al zijn eenentwintigste solo CD.

In het eerste nummer Where could I go? vraagt Paul zich af waar hij zich kan verbergen voor de liefde van Jésjoea’. Hij heeft alles in Zijn Hand. Het rocknummer King of glory is een meezinger gebaseerd op een Psalm. Misschien is het beste nummer op dit album Lechoe neranena Le‘Adonaj – Laat ons tot de Heer zingen, dat gekarakteriseerd wordt door oosterse muziek vermengd met een reggae ritme.

Begeleid met violen is het mooie nummer The shadow of El Sjaddaj. Wie in Zijn schaduw leven hoeven niet te vrezen. Een oude rabbijnse geloofsbelijdenis dat de Messias zal komen wordt bezongen in Blessed is He who comes in the Name of the Lord. Met Call on the Name of the Lord roept Paul op om Gods Naam aan te roepen. Het nummer How great is Your faithfullness is een rock nummer, dat opnieuw het thema van Gods goedheid herhaalt, maar waarin de nadruk ligt op de daden van Jésjoea’ in het verleden (risjon) en in het heden en de toekomst (acharon). In het swingende Power belongs to You bezingt Paul wat God voor gelovigen doet. Als God dat doet, wat hebben zij dan te vrezen? Afgesloten wordt met een sterk rocknummer Adonaj Elohaj dat benadrukt Wie God is. Het sluit met de bekende woorden Heilig, heilig, heilig is de Heer, God de Almachtige, Die was, en is en komt...

Evaluatie
De mooie worship op deze CD is meestal goede swingende lofprijs aan Jésjoea’ Adonaj (de Here Jezus), maar de meeste nummers zijn rustig, zoals The shadow of El Sjaddaj. De teksten zijn ook heel raak en goed doordacht. Deze muziek smaakt naar meer. Het is dan ook jammer dat de speelduur zo kort is. Hopelijk to be continued … Een aanrader dus. Juist ook voor hen die nog niet zo bekend zijn met Messianic worship, omdat de teksten overwegend niet in het Ivriet, maar Engels zijn.

Integrity Music
distributie: Evocata
2016
44 min
€ 16,50
000768646922


Reageren