#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Uw mening

111 Tienduizenden demonstreren tegen homohuwelijk

In Parijs, hebben het afgelopen weekend tienduizenden mensen gedemonstreerd voor de afschaffing van het homohuwelijk. Het homohuwelijk werd drie jaar geleden geïntroduceerd in Frankrijk.

Organisator van de protesten is de beweging "Manif pour tous" (demo voor iedereen). De informatie over het aantal deelnemers liep ver uit elkaar: volgens de politie namen 24.000 mensen deel, de organisatoren hielden het op 200.000. Onder hen waren veel gezinnen. Zij zwaaiden vlaggen, waarop het logo van de klassieke familie - vader, moeder, kind - was afgebeeld.

Op een banner aan het begin van de demonstratie was te lezen: ‘2017 zal ik voor de familie stemmen’. Het komende jaar worden op 23 april presidentsverkiezingen gehouden. Dan wordt de opvolger van François Hollande (socialistische partij) gekozen. Volgens de voorzitter van de beweging, Ludovine de la Rochére, gaat het om "de redding van traditionele familiestructuren". Ze beschuldigt Hollande ervan het traditionele gezin in gevaar te brengen.

Het protest richt zich ook tegen plannen van de regering om het verbod op kunstmatige inseminatie voor partners van hetzelfde geslacht te legaliseren en het draagmoederschap toe te staan. Een verder punt van kritiek is het onderwijs van ‘andere levensvormen’ in het klaslokaal. Volgens de protestbeweging worden hierdoor ‘de natuurlijke geslachtkenmerken’ genegeerd.

Uw mening: 111-Ik vind het goed dat homoseksuele paren trouwen kunnen!


Reageren