#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Fulani nomaden doden 40 christenen

Ten minste 40 mensen zijn gedood bij een aanval op een christelijke dorp in Nigeria. Dat meldde de christelijke online dienst World Watch.

De aanvallers waren islamitische herders van de Fulani bevolking. Volgens berichten bestormden ze medio oktober het dorp Godogodo (foto) in de staat Kaduna. Ooggetuigen vertellen dat zij lukraak op bewoners schoten, gebouwen in brand staken en bouwland vernietigden. Honderden mensen werden dakloos.

De advocaat Solomon Musa sprak tijdens een persconferentie over de "ongelooflijke brutaliteit" waarmee de aanvallers te werk zijn gegaan. Ze hebben ook vrouwen en kinderen gedood. Hij had veel kritiek op de regering omdat ze niets doen om dergelijke aanvallen te voorkomen. In plaats daarvan bespreken ze onder leiding van hun President Muhammadu Buhari - een Fulani van de noordelijke staat Katsina - verschillende wetsvoorstellen om het geweld in te dammen. Een wetsvoorstel wil landbouwgrond aan de Fulani nomaden in alle deelstaten schenken. Dat land moet daarvoor worden gekocht van de plaatselijke bevolking. Het voorstel stoot op veel kritiek van christenen.

Reageren


Jan

06-11-2016 07:27
@Otto. Zo blind dat de NL. ambassade, net als de collega's en in'ternationale organisaties in Abuja het vertikt om de islam in dit verband te noemen. Het worden misschien extremisten (wat Fulani's niet zijn) of terroristen genoemd, maar islam wordt niet als oorzaak genoemd. Dat de Nigeriaanse overheid deze misdadigers hun gang laat gaan lokt uit dat Biafra zich weer gaat roeren en nu heeft de overheid van rijk Nigeria olv een mohammendaan veel minder middelen om daartegen op te treden.

frits

24-10-2016 07:54
Otto@. Die aanvallen worden heviger door werk van satan in de mensen.

Otto

24-10-2016 04:39
In en in triest!! De christenvervolgingen nemen steeds meer toe, en allemaal door Islamieten, wat moet ik nog meer zeggen, hoe blind is christelijk Europa!!!!