#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Blinde pianist Gordon More in Bodegraven

De Amerikaanse blinde pianist, zanger en songwriter Gordon Mote geeft op zaterdag 26 november (20.00 uur) een concert in de Ontmoetingskerk te Bodegraven (Spoorstraat 11). Onder de titel ‘Hymns and Songs of Inspiration’ speelt en zingt hij liederen, maar er is ook samenzang van enkele liederen van Bill Gaither, die in het Nederlands zijn vertaald. Het concert is georganiseerd door Maranatha Christian Music Store.

De samenzang wordt begeleid door een band, bestaande uit Rudy Witterland (gitaar), Jos Schwartzman (gitaar), Franklyn van Haaren (piano), Micha Eilbracht (basgitaar/zang), Bert Ravenhorst (drums) en Ron de la Bey (pedal steel).

Gordon Mote werd vooral bekend door de Homecoming DVD`s en CD's van Bill & Gloria Gaither. Eind november 2013 was hij voor het eerst in Nederland voor een concert op Urk en verraste daar het publiek met een mix van instrumentaal werk en ontroerende gezongen liedjes. In maart 2015 was hij opnieuw in Bodegraven. Nu komt hij weer naar Europa voor een tour, waarbij hij maar één concert geeft in Nederland.

Blind geboren
Gordon Mote is blind geboren, maar zijn ouders wilden niet dat hij naar een speciale school ging. Hij volgde het reguliere onderwijs tot hij uiteindelijk cum laude afstudeerde aan de universiteit in Nashville. Tijdens zijn studietijd viel zijn talent op bij verschillende bekende artiesten en twee dagen na zijn afstuderen had hij een baan als pianist en backing vocalist in de band van country ster Lee Greenwood. Gordon heeft opgetreden met vele befaamde country-artiesten.


Reageren