#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Buitenland

Overleden vrouw in Kirgizië twee keer opgegraven

Vorige week vroeg Open Doors gebed voor de nabestaanden van Kanugyl Satybaldieva. Nadat er na veel ophef was over de plek van haar graf, kwam vandaag het bericht dat haar tweede graf is geopend en haar lichaam is ontvreemd.

In het islamitische dorp Sary-Talaa is er ophef over de begrafenis van Kanugyl Satybaldieva. De christelijke vrouw (76) overleed op 13 oktober, maar haar familie kon geen plek vinden om haar te begraven. De overheid en de moslimbevolking uit het dorp willen namelijk geen ‘verraders’ op de lokale begraafplaats.

Toen Kanugyls familie haar te ruste legde op de begraafplaats in Oruktu, een nabijgelegen dorp, protesteerden ook daar de inwoners. Haar lichaam moest zelfs opgegraven worden.

De burgemeester van de regio vond een kerkhof waar mevrouw Satybaldieva begraven kon worden. Drie dagen na deze tweede begrafenis gingen familieleden naar het graf om te rouwen. Tot hun schrik ontdekten ze dat het graf was geopend en dat het lichaam was weggehaald. De beheerder van de begraafplaats noemde dat ambtenaren van Interne Zaken het graf hadden geopend. Hij voegde eraan toe: ‘Waar ze met het lijk naartoe zijn gegaan, weet ik niet’.

De familieleden ontmoetten de ambtenaren van Interne Zaken op het plaatselijke politiebureau. Het bleek om dezelfde ambtenaren te gaan die steeds mensen ophitsten om te voorkomen dat de vrouw begraven zou worden. Hun reactie naar de familie: ‘We accepteren geen verklaringen van baptisten’.

Dochter Jyldyz Azaeva en de andere familieleden zijn wanhopig, omdat ze geen informatie krijgen over het gestolen lichaam van hun moeder.

Reageren


Appelmus

28-10-2016 01:30
't Is maar goed dat 't mens dood is, en er niks meer van merkt. Tja, en voor de familie.. zorg dat je wedergeboren bent dan is er hereniging