#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Organisaties

Opwekking en Willow Creek nu gefuseerd

Stichting Opwekking en Willow Creek Nederland (WCN) zijn nu gefuseerd. Opwekking voerde al jarenlang taken voor Willow Creek uit, zoals de organisatie van de jaarlijkse Nederlandse Global Leadership conferenties van de (Amerikaanse) Willow Creek Association. De in de VS gehouden conferenties komen hier op video tijdens bijeenkomsten in diverse delen van het land.

Opwekking heeft de materialen van WC verspreid en trainingen van de gavencursus Netwerk en het kinderprogramma Promiseland ondersteund, georganiseerd en gesponsord.

De fusie is ingegeven door een aantal factoren. Ruben Flach (foto), directeur van Opwekking: ‘De activiteiten passen bij de speerpunten van de visie van Stichting Opwekking: verkondiging en onderwijs, leiderschapsontwikkeling en geloofsopvoeding. Door deze krachtenbundeling kunnen we onze visie inhoudelijk uitbouwen en de overgenomen activiteiten verder tot ontwikkeling brengen. Tot slot is er ook een praktisch voordeel. De fusie vereenvoudigt het administratieve proces. De administratie van Willow Creek Nederland werd in de praktijk al door Stichting Opwekking uitgevoerd.’

De activiteiten van Willow Creek Nederland worden voortgezet onder de bestaande namen en zijn ondergebracht bij afdelingen van Stichting Opwekking, die blijft verbonden met de Willow Creek Association, de initiator en organisator van de Global Leadership Summit. De fusie heeft geen consequenties voor de kerken, gemeenten en personen die als partner verbonden zijn aan Willow Creek. Het partnerschap blijft de genoemde activiteiten ondersteunen.

Ruben Flach: ‘Met deze fusie zijn we krachtiger en efficiënter in staat om de lokale kerk en haar leiders te blijven dienen en te inspireren, omdat ‘’iedereen wint als een leider zich ontwikkelt’’.’

Meer informatie over de activiteiten en materialen van Willow Creek Nederland is voorlopig nog beschikbaar via www.willowcreek.nl.

Reageren


Josef

28-10-2016 06:40
Ja Frits het gaat om geld, en vele (gelovige) instanties gaan de mamon boven God verkiezen.
Als er maar een christelijk sausje aan zit dan vindt men het goed genoeg.
Vooral willowcreek, sadleback, benny hin en voorheen our of power, dat soort instanties heeft grote invloed op christelijk Nederland want het is zo mooi verpakt.

frits

26-10-2016 10:43
Geen woord over Gods bedoeling. Alleen maar organiseren.