#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Liederen over Gerechtigheid’ op GN Radio

Groot Nieuws Radio zendt vrijdagmiddag 4 november van 14.00 tot 19.00 uur liederen uit die op een ‘Lijst van Gerechtigheid’ staan. Hans van Vuuren en Marien Korterink presenteren in totaal vijftig liederen over het thema ‘gerechtigheid’. De lijst is in samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Tear tot stand gekomen. Die houdt 11 en 12 november The Justice Conference.  

Op nummer 1 staat het lied ‘Maak Ons Hart Onrustig’ van de Schrijvers Voor Gerechtigheid.  Volgens Hanno Janse, eindredacteur bij Groot Nieuws Radio, is de ‘Lijst van Gerechtigheid’ een opmaat naar The Justice Conference. “Gerechtigheid en recht doen is een belangrijke opdracht uit de Bijbel voor ons”, zegt hij. “Door middel van muziek en interviews willen we de luisteraars van Groot Nieuws Radio inspireren om daarmee aan de slag te gaan en de wereld om ons heen een klein beetje mooier te maken.”

Het lied ‘Maak Ons Hart Onrustig’, geschreven door Roald Schaap en Liesbeth Goedbloed, gaat over het durven meelijden met mensen in nood. Dat thema komt naar voren in diverse generaties gospelmuziek, ziet muzieksamensteller Hans van Vuuren van Groot Nieuws Radio. “Sociale onderwerpen als honger, slavernij, armoede en zorg voor de zwakkeren hebben altijd een rol gespeeld in gospelmuziek. We vonden het goed de diversiteit in onderwerpen en veelkleurigheid in muziekstijlen terug te laten komen. Het laat ook zien dat ‘gerechtigheid’ niet alleen iets verdrietigs en ellendigs is, maar ook dat het vreugde geeft Jezus in die praktische dingen te volgen.”

In de lijst staan liederen als ‘Tears Of The Saints’ van Leeland, ‘The Justice Song’ van William Wixley, ‘Maak Een Verschil’ van Gerald Troost en ‘Heer Ontferm U’ van Marcel & Lydia Zimmer. De hele lijst is te bekijken op www.grootnieuwsradio.nl/lijstvangerechtigheid.


Reageren