#Tb 15 euro gift
Enquête: 050-Zijn wij toe aan een verzoening van rooms-katholiek tot evangelisch? Ja Nee

Christelijke media

Radio bereikt vrouwen in Iran

Trans World Radio (TWR) bereikt vrouwen in Iran via een geheim zendstation in Azië met het Evangelie. Die zendt het programma ‘Hoop voor vrouwen’ uit. Levens veranderen daardoor. Voor talloze vrouwen in Iran is het leven een lijdensweg. Zij krijgen weinig of geen onderwijs, meisjes worden soms op hun negende al uitgehuwelijkt. En christenen zwaar onderdrukt.

Een Iraans echtpaar en een vrouw uit Iran zijn in 2012 begonnen met de productie van speciale programma’s voor Iraanse vrouwen. Ze zijn gevlucht, maar wonen in een land dichtbij Iran, dat ook de moslimcultuur kent. Ze kennen veel Iraanse ex-moslims en hebben contacten met Iraniërs die regelmatig heen en weer reizen. In de afgelopen drie jaren kwamen veel reacties binnen, vooral via Facebook en e-mail, van vrouwen die luisteren en ook tot geloof komen.

Licht brengen in het donker
‘Hoop voor vrouwen’ bespreekt onderwerpen vanuit een Bijbels perspectief. De vrouwen worden toegerust met vaardigheden en nieuwe ideeën over opvoeding, huwelijk en geloof. Ze worden bemoedigd. Emotioneel gebroken vrouwen horen over de weg naar genezing. Het programma is ook een podium waar zij hun levenservaringen kunnen delen met andere vrouwen. TWR is dankbaar dat God dit programma gebruikt als een kanaal van hoop dat doorklinkt in een land waar vrouwen veel moeite en wanhoop ervaren.

Fris water
"Het is een groot voorrecht voor mij om jullie stem van hoop iedere week te horen. In mijn land hebben mensen, speciaal vrouwen, niet het recht om hun manier van leven zelf te kiezen. Jullie programma’s 'Hoop voor Vrouwen' zijn als een kan fris water in een dorre woestijn. Mag de Heer jullie zegenen," meldde Pary uit Iran.

Satelliet TV wordt gestoord en ook internet vaak geblokkeerd. De radio-uitzendingen via 1377 AM komen sterk en duidelijk over en worden niet gestoord door de Iraanse autoriteiten.

TWR zendt op alle avonden van de week Farsi programma’s uit tussen 21.45 en 23.30 uur via de Middengolf 1377 AM. Daarmee kunnen Farsi sprekende landen, het Midden-Oosten en een gedeelte van Rusland bereikt worden. De programma’s kunnen in Iran duidelijk ontvangen worden. Eén minuut uitzenden naar Iran kost € 24, een totaal programma € 720.


Reageren