#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Emile Ratelband 'Ik heb veel verdriet!

"Ik heb heel veel verdriet en dat heb ik zelf gecreëerd!” Dat zegt Emile Ratelband in het televisieprogramma ‘Thuis’ waar hij te gast is bij Jan van den Bosch. In het gesprek met Jan toont hij zich open en kwetsbaar over zijn leven.

====================================================
Thuis'- Family7, maandag 14 november; 21:00uur.
Ziggo kanaal 230, KPN/Telfort kanaal 334
===============================================================

Emile wordt emotioneel als Jan hem het verhaal vertelt over de ‘Verloren Zoon’ uit de Bijbel: “Ik heb een zoon die ik al vier jaar niet heb gezien, een soort verloren zoon, die niet in mijn schaduw kon leven. Dus dat verhaal wat je net vertelt, dat voel ik aan den lijve”. Hij vertelt openhartig over zijn geloof in God naar aanleiding van een citaat uit het boek van Karel H. Hille ‘Over de zin van het leven’: 'Ik ben bereid om morgen dood te gaan. Maar ik ga nog niet dood want ik ga pas als ik mijn taak volbracht heb. Dat is niet arrogant, ik speel ook niet voor God, maar God zit in mij. Door de geest en de ziel, zit God in ons allemaal en daar moet je wat mee doen’.

Jan: “Hij zegt dat alles tussen je oren zit, maar ik ben benieuwd wat er in zijn hart zit”. In het gesprek zegt Emile dat hij elke dag bidt: 'Dan zeg ik tegen God dat ik dankbaar ben voor alles wat ik geleerd heb en dat ondanks alle tegenslagen, ik rechtop ben blijven staan en dat ik dankzij Hem, geschreven met een hoofdletter, trots mag zijn op mezelf en anderen”.

13-delige televisieserie Thuis
De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn Jan Corsius, Ans Markus, Henny Huisman, Franca Treur, Gor Khatikyan, Cees Dekker, Emile Ratelband, Don Ceder, Lilly Kok, Kees van der Staaij, Klaas Wilting, Hans van Baalen en Frederik de Groot.

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Family7
Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders:
Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 334; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49
Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten

Family7 is, voor de tweede keer op rij, uitgeroepen tot beste digitale TV-zender van Nederland door de lezers van de tv-gids Totaal TV.


Reageren