#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Politiek

Stop Kinderarbeid

Een motie van de Kamerleden Van Laar (PvdA) en Voordewind (ChristenUnie) om structureel elk jaar 10 miljoen uit te trekken voor de bestrijding van kinderarbeid is deze week met een grote meerderheid in de Kamer aangenomen.

Kamerlid Voordewind van de ChristenUnie zei tijdens de eerste dag van het begrotingsdebat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: ‘’Ik breng nogmaals het platform Stop Kinderarbeid onder de aandacht van deze minister, juist omdat het zo'n mooie coalitie is. De minister is enthousiast over het succesvolle werk dat deze organisaties hebben verricht om kinderarbeidvrije zones te organiseren. Is de minister bereid om daar ook voor volgend jaar weer geld voor vrij te maken?’’ Minister Ploumen: ‘’De coalitie Stop Kinderarbeid heeft heel goede resultaten geboekt, zoals de heer Voordewind al opmerkte.’’ Zij beloofde ook te kijken naar de vervolgfinanciering van Stop Kinderarbeid.

Klik hier om de samenvatting van het jaarverslag van Stop Kinderarbeid te lezen!

Teken de petitie tegen kinderarbeid in de goudindustrie!
Wist u dat er goud is verwerkt in uw mobiele telefoon? U hebt dus letterlijk goud in handen. Goud waaraan mogelijk kinderarbeid kleeft.

Wereldwijd werken er meer dan een miljoen kinderen in goudmijnen. De elektronicasector - één van de grootste afnemers van goud ter wereld - bestaat uit invloedrijke bedrijven die écht verschil kunnen maken. Helaas doen elektronicabedrijven nog bijna niets om kinderarbeid in de goudmijnbouw tegen te gaan. Stop Kinderarbeid accepteert dit niet en spreekt elektronicabedrijven aan op hun verantwoordelijkheid.

Klik hier om de petitie te tekenen!


Reageren