#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Mensen

Directeur Mercy Ships Holland nu internationaal

Na 15 jaar directeur van Mercy Ships Holland (MSH) te zijn geweest, gaat Arjen van der Wolf nu voor de internationale koepel - Mercy Ships Global Association (MSGA) in Lausanne - werken. Hij zal daar zijn in Rotterdam opgedane kennis en ervaring inzetten om de activiteiten van de internationale organisatie verder te ontwikkelen.

Na al jaren de Africa Mercy in de vaart te hebben, hoopt de organisatie in 2018 een uiterst modern en geavanceerd tweede varend hospitaal in gebruik te nemen, om de armste van de armen van medische hulp te voorzien in Afrika. In het kader van uitbreiding van Mercy Ships is in overleg met het Nederlandse bestuur en Arjen van der Wolf besloten dat hij mede vorm en inhoud kan geven aan die internationale uitdaging.

Texas
Van der Wolf was zelf aan boord van het varende ziekenhuis en daarna met zijn vrouw betrokken bij Mercy Ships International in Texas. In 2001 werd hij directeur van Mercy Ships Holland (MHS) in Rotterdam, waar operationeel en logistiek heel veel wordt georganiseerd. Zijn vrouw Alize werd HR-manager en was in die functie verantwoordelijk voor het rekruteren van vrijwilligers voor de Africa Mercy. Zij zal ook betrokken worden bij het internationale werk. In 2017 neemt een nieuwe directeur de taken over.

Van der Wolf heeft MSH opgebouwd van een vrijwilligers- tot een professionele organisatie. Onder zijn leiding groeide die qua professionele mankracht en inkomsten en heeft MSH een goede reputatie opgebouwd binnen (christelijk) Nederland. Daarnaast zijn er meer dan duizend Nederlandse vrijwilligers voor korte en lange periodes in de afgelopen 10 jaar naar het ziekenhuisschip gegaan. Hiermee is een stevig fundament neergelegd voor de activiteiten van de toekomst, zegt de organisatie.


Reageren