#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Uw mening

116 Trump, een ramp of een zegen?

Uit een preek van Kees van der Staaij, SGP, tijdens een Pauzedienst op 15 november 2016 in de Waalse Kerk in Den Haag.

We hoeven niet altijd gelijk klaar te staan met onze conclusie en ons oordeel. Uiteindelijk is het God die oordeelt. Díe klem zit er wel op. Is de verkiezing van Trump in plaats van Clinton als Amerikaanse president een absolute ramp, zoals velen voorspellen? Of is zijn verkiezing juist een zegen voor Amerika, zoals anderen verwachten?
 
Beide meningen zijn te makkelijk. Is het niet wijzer de spanning te laten bestaan? Het is zeker waar dat er in Bijbels licht veel aan te merken valt op Trumps uitspraken en gedragingen. Daar doe ik helemaal niets aan af. Maar de andere kant is ook waar. De republikeinen hebben een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en in de Senaat. Onder hen zijn er ook zeker die voor christelijke waarden willen gaan. Wie weet welke kansen dat geeft voor een beleid voor meer bescherming van ongeboren kinderen, voor een constructieve houding tegenover Israël, voor een pro-family-beleid. De tijd zal het leren.

Prediker weet het als geen ander: Wijsheid is niet altijd zwart-wit, wijsheid is soms de spanning erin houden. Maar aan het einde van het boek Prediker is de slotsom glashelder: “Van alles wat gehoord is, is het einde van de zaak: Vrees God en houd Zijn geboden, want dit betaamt allen mensen. Want God zal ieder werk in het gericht brengen, met al wat verborgen is, hetzij goed of hetzij kwaad.”

Uw mening: 116-Wordt Trump een zegen of een ramp? Zegen = ja, ramp = nee

Reageren


Otto

21-11-2016 05:17
Hoewel ik tegen politiek ben, moet ik wel eerlijk toegeven, dat U de enigste politieke partij bent, die pal achter de christelijke waarde gaat staan, en dat doet U vooral de laatste tijd steeds meer, als ik U partij programma lees, dan heb ik daar diep respect voor hoe U zich opwerpt voor de christelijke waarde, en U zich ook op een goede manier uitspreekt over de Islam. Uw partij heeft ook tegen gestemd, dat de Islam een beschermde status heeft in Nederland, de CU heeft hier wel voor gestemd(onbegrijpelijk) dus voor Uw standpunten meer dan lof, en eigenlijk zou elke christen op Uw partij moeten stemmen, daar U als enige de pijnpunten die er zijn(islam) benoemt en er na wil handelen ter bescherming van christelijk Nederland.