#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Mensen

Don Ceder: “Het abortusbeleid is achterhaald”

"We hebben in Nederland een achterhaald abortusbeleid” zegt Don Ceder in het televisieprogramma Thuis. "Het is tijd om daar wat aan te doen”. In het programma dat maandagavond wordt uitgezonden bij de christelijke familiezender Family7 vertelt Don Ceder openhartig over zijn ambities in gesprek met Jan van den Bosch.

Don Ceder staat op nummer 7 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen in maart voor de ChristenUnie. Tijdens zijn stageperiode bij deze partij kwam Don in aanraking met het onderwerp abortus. Hij studeerde op het onderwerp af en ging er mee verder. Hij wil naar Den Haag om problemen op te lossen. “De echte bron van een probleem kan het beleid zijn,” vertelt hij aan Jan van den Bosch. “Dat kun je alleen aan de beleidstafel veranderen. Daarom vind ik politiek interessant, want dat is waar de regels gemaakt worden.”

Samen met zijn Ghanese moeder groeide hij op in Amsterdam Zuid-Oost. Van haar leerde hij al vroeg om altijd door te zetten en kansen te benutten. Don: "Wat mij in het leven overkomt, daar kan ik niets aan doen”. Hij vervolgt: "Alleen hoe we er mee omgaan, dat hebben we wel in de hand”. Hij ziet obstakels in zijn leven als kansen en gaat de uitdaging aan om daar iets moois van te maken. Don is inmiddels een 26-jarige succesvolle advocaat, met nu al een eigen advocatenbureau waar hij ook al successen mee heeft behaald in de telecomsector.


Reageren