#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Thanksgiving 2016

Vandaag viert Amerika Thanksgiving. Het is een jaarlijkse traditie in de Verenigde Staten, die sinds 1863 als een wettelijke feestdag op de vierde donderdag in november wordt gevierd. Op Thanksgiving komen families en vrienden samen voor een gezellig eten.
 
De eerste Thanksgiving werd door de pelgrims van de Plymouth Colony gevierd om God te danken dat Hij hielp te overleven in de koude winter. Het is daarom een traditie om de Thanksgiving maaltijd te beginnen met een dankgebed en elkaar te vertellen waarvoor men dankbaar is. Waarschijnlijk ligt het aan een notitie van de gouverneur van de Plymouth Colony, die zegt dat tijdens de eerste Thanksgiving viering kalkoen werden gegeten; daaruit is de traditie ontstaan kalkoen te eten.
 
In New York City organiseert ieder jaar het warenhuis Macy’s de beroemde Thanksgiving Parade. Dit grote feest wordt life uitgezonden op de nationale televisie. De praalwagen van Santa Claus eindigt de Thanksgiving Parade waarmee het startschot wordt gegeven voor de Kerstinkopen.


Reageren