#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Binnenland

Handleiding voor jongeren over vluchtelingen

ZOA en Micha Nederland samen komen voor jeugdgroepen met de handleiding ‘Recht doen aan vluchtelingen’. Daarmee kunnen jeugdleiders drie bijeenkomsten houden voor hun club, vereniging of catechesegroep. Die meetings met lessen zijn bedoeld om het denken van jongeren van 14 tot 16 jaar te stimuleren en te activeren voor de samenleving.

Het gaat om recht en onrecht en vluchtelingen ver weg en dichtbij, alsmede actuele en concrete vragen en antwoorden daarop. Het werkboek is een aanvulling op de Micha Young-cursus.

„In deze bijeenkomsten willen we de vluchtelingen een gezicht geven en jongeren aanmoedigen voor hen in beweging te komen”, zegt ZOA-medewerker Henrieke Buit. Zij denkt dat via de opdrachten in de handleiding jongeren iets zelf ervaren van wat een vluchteling meemaakt. “Jongeren kunnen leren dat ze niet alle problemen hoeven op te lossen, wel iets kunnen betekenen voor mensen die alles achter moesten laten”, zegt ze.

Reageren


Otto

29-11-2016 06:20
Er worden tientallen christelijke vluchtelingen bedreigt in de asielzoekers centra, wat gaan jullie daar wat voor doen? met de instroom van de vluchtelingen uit Syrie is er een enorme Jodenhaat meegekomen naar Europa, daar zijn al vragen gesteld in het Europarlement, wat gaan jullie daar aan doen? Weet je juist in die landen waar de vluchteling vandaan komt zijn de meeste christenen: VERMOORD/GEMARTELD/VEKRACHT,enz en in de asielzoekers centra worden zij nog elke dag bedreigt, en wat doet christelijk Nederland zwijgen. De vervolgde christenen in deze landen waar de vluchteling vandaan komt hadden al jaren niets, en waren op de vlucht, en waar was jullie organisatie toen? over een aantal jaren zal de vruchten kenbaar worden van al die vluchtelingen stroom die Nederland binnenkomt, want met deze vluchtelingenstroom haal je ook de anti-christ binnen de islam dus, en deze zullen hun geloof gaan belijden in Nederland, en dit geloof zullen zij stellen boven al onze wetten. Kijk maar eens naar onze joodse burgers in dit Nederland, door al die instroom gaan zij het steeds moeilijker krijgen, de meeste joodse jongeren gaan nu al weg uit Europa, en Nederland, dus Moslim er in Jood eruit, dus wat wij barmhartig binnenhalen zijn heel onbarmhartig voor het joodse volk in Europa, en Nederland. Kijk maar eens naar de bescherming die nu al een tijd aan de gang is, om de joodse instellingen, en synagoge te beschermen, ga daar eens mee aan de gang in de catechesegroepen, maar daar hoor je jullie niet over, dus door al deze eenzijdige handelingen, komen jullie bij mij heel ongeloofwaardig over, en let op over een aantal jaren, gaan vele christelijke kerken/evangeliegemeentes samen de ramadan vieren, die tijd komt er, want nu al hoor je juist uit christelijke kring, dat de God van onze jezus christus, dezelfde is als mohammed. Wij moeten in Nederland is de christelijke asielzoekers opvangen, dat is onze plicht , lees maar eens 1 timotheus 4 vers 10 t/m 11, en galaten 6 vers 10. Want als je eens wist wat deze in de asielzoekerscentra te verduren hebben, nou dan zou je schrikken, maar dat wordt angstvallig over gezwegen, maar ga lekker zo door de rekening komt.