#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

CU tegen ‘satanische band’ op Kerstavond

Een ‘satanische metalband’ noemt de fractie van de ChristenUnie in de Amstelveense gemeenteraad de formatie die in het lokale poptheater P60 op kerstavond (24 december) optreedt. Zij wil niet dat Carach Angren daar (door de gemeente gesubsidieerd) op het podium staat en heeft er schriftelijke vragen over aan B&W gesteld. In het liberale Amstelveen kwam het tot nu toe de partij op veel protesten te staan.

Volgens Henk Stoffels van de CU moet de jeugd beschermd worden tegen dergelijke optredens. “Dat de komst van deze band in P60 juist op Kerstavond staat gepland is een minachting voor het gegeven dat het Kerstfeest een feest van het Licht is”, zegt hij. “We moeten ver weg blijven van wat een duistere invloed op onze jeugd kan hebben. En duister is zeker alles wat met deze band te maken heeft.”

Hij wijst er op dat in de aankondiging onder andere staat: ‘Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt, dan weet je dat je in het horrorrijk van Carach Angren bent getreden. Met hun nieuwste album ‘This is No Fairytale’, dat in 2015 werd uitgebracht, spannen zij de kroon van het horror metal genre. Op kerstavond ontketent Carach Angren de demonen en duivelse hekserij in Amstelveen!”

Gezondheidszorg
Zoiets kan de ChristenUnie kan niet accepteren, zegt Stoffels. Volgens hem wordt door deze ‘muziek’ een demonische invloed uitgestort over de Amstelveense jeugd die dit concert bezoekt. “Wij zijn er van overtuigd dat jongeren die daar gevoelig voor zijn in geestelijk opzicht schade kunnen ondervinden van een dergelijk optreden. Daarom is een van de vragen aan het college hoe het denkt een goede geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd te waarborgen.”

Andere komen voort uit bezorgdheid van de ChristenUnie over de totale programmering van bands als deze in het algemeen en de keuze hiervoor van de Kerstavond in het bijzonder. Stoffels vraagt of die zorg door B&W wordt gedeeld. Tenslotte draagt de gemeente jaarlijks via een subsidie 6,5 ton bij aan P60. Als een goed deel daarvan naar horror gaat, is Stoffels er evident tegen. “Wij moeten met elkaar voorkomen dat onze jeugd aan dit soort bands wordt blootgesteld.”

Reageren


simon

23-12-2016 02:36
Mensen hebben een vrije wil gekregen.
En nog wat niet alle metal band is duivels we kunnen alleen de evangelie verkondigen aan alle mensen maar de mensen hebben een vrije wil enige wat jullie doen is dat mensen meer van God verwijderen raken hou op met oordelen en ga liever evangeliseren zodat mensen niet verloren gaan

fokko

04-12-2016 01:05
stop de subsidie aan deze bands en investeer in bands die het tegenovergestelde ten gehore brengen waar de CU zich in kan vinden.
Laat Nederland zich in Gods hemelse sferen bevinden. Dan kun je met recht zeggen Gezegende Kerst .

Jan

03-12-2016 09:14
Het is goed dat de CU hiertegen bezwaar aantekent. Het roept de vraag op of de door bevolking betaalde Burgemeester en Wethouders wel weten waarmee zij en de jeugd mee bezig zijn. en waartoe en waardoor geleid.

Annemiek

02-12-2016 01:39
Mee eens,niets doen is toe stemmen.