#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Opinie

Graham: Kerst seculier feest

Kerst is vrijwel een compleet seculier feest geworden. Dat zegt Billy Graham op de website van de Billy Graham Evangelistic Association, de organisatie die nu door zijn zoon Franklin wordt geleid. De evangelist heeft het over de situatie in de VS en zegt dat Thanksgiving hetzelfde lot is beschoren. Maar in Nederland is het wat Kerst betreft niet anders.

Graham geeft antwoord aan een vreemdeling, die pas in de VS is komen wonen en daar de nationale feestdagen wil leren kennen en welk feest van de twee belangrijker is.
Graham laat weten dat Thanks¬giving stamt uit de tijd van de eerste immigranten uit Europa. Zij wilden ondanks alle problemen God danken voor Zijn goedheid en voor de oogst.

Kerst levert volle etalages op, mensen die zoeken naar kerstgeschenken en versiering van huizen en bedrijfspanden, zegt Graham. Volgens hem zullen de meeste mensen zeggen dat Kerst het belangrijkst is, maar hij vindt ze eigenlijk even waardevol. Ze zouden beide aan de goedheid van God moeten herinneren: Thanksgiving voor wat gelovigen elke dag van hem ontvangen en Kerst omdat hij Zijn Zoon stuurde tot redding van mensen. Maar die twee feesten zijn compleet geseculariseerd, verzucht Graham.


Reageren