#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Nieuwe online kerstcursus Agapè

‘Ik zoekGod.nl’, onderdeel van Agapè, lanceerde de cursus ‘Onderweg naar Kerst’. De zendingsorganisatie wil dat de cursisten over de oorsprong van Kerst nadenken en meer diepgang geven aan de feestdagen, voor velen niet meer dan een tijd van samenzijn, lekker eten, gezellige lichtjes en cadeautjes.

‘Onderweg naar Kerst’ is volgens Agapè een laagdrempelige cursus waarbij deelnemers het échte Kerstverhaal leren kennen. In vier thema’s wordt uitgelegd hoe Kerst zijn huidige vorm kreeg, hoe de allereerste Kerst er uit zag en welke personages een belangrijke rol spelen in het verhaal. Ook wordt gekeken naar de begrippen vrijheid en eenzaamheid. Elk thema sluit af met ‘prikkelende’ vragen. De deelnemer kan de antwoorden delen met een vriend, zodat er een gesprek kan worden gevoerd. Maar men kan ‘Onderweg naar Kerst’ ook zelfstandig doorlopen.

Opstap
‘IkzoekGod.nl’ hoopt deelnemers nieuwsgierig te maken, zodat zij meer willen weten. De cursus kan in relatief korte tijd worden doorlopen en is daarom een goede opstap naar een Alpha-cursus, beginnen met Bijbellezen of deelnemen aan een van de andere cursussen die ‘IkzoekGod.nl’ aanbiedt. Zoals alle cursussen is ook ‘Onderweg naar Kerst’ gratis en vrijblijvend. Andere zijn bijvoorbeeld ‘WaaromJezus?’ en ‘Startersbijbel’, waarbij een deelnemer de basis van het christelijk geloof kan ontdekken, en ‘Bidden’, ‘Vergeven’ en ‘Laat pornografie achter je’.

Waarom Kerst?
IkzoekGod.nl is gericht op online zoekers, om over Gods liefde te vertellen. De beweging is actief met diverse websites, apps, cursussen en op Facebook. ‘Onderweg naar Kerst’ sluit er volgens Agapè goed op aan en is een aanvulling op het ‘Waarom Kerst?’-geschenk. ‘Waarom Kerst?’ is een samenwerking tussen IkzoekGod.nl, PKN en de EO. Elk jaar wordt een kerstgeschenk uitgebracht, bijvoorbeeld een prentenboek met het Kerstverhaal in Lego, een spellenpakket, en dit jaar een cd met twaalf nummers. Wegens de lage prijs en het formaat is het Waarom Kerst?-geschenk geschikt om cadeau te doen aan familie, buren en vrienden of anderen die God nog niet kennen, zegt Agapè.


Reageren