#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Christenvervolging

Aanval op christenen in Caïro: ten minste 25 doden

Nieuwe terreur tegen christenen in Egypte: gisteren explodeerde een bom direct naast de Koptische St. Mark's kathedraal in de hoofdstad Caïro. Ten minste 25 mensen zijn daarbij volgens het Ministerie van Volksgezondheid om het leven gekomen; 35 mensen raakten gewond.
 
Lokale media meldden dat de bom ontploft is in de Sint Petrus en Paulus kerk, naast de kathedraal (foto). De dader of daders hadden de bom blijkbaar in het gebouw gegooid. Attiya Mahrous, een medewerker van de kathedraal, die na de explosie in de nabijgelegen kerk gerend was zei: "Ik vond overal lijken, waaronder veel vrouwen die op kerkbanken lagen. Het was een verschrikkelijke beeld."
 
Nog niemand heeft de moorden opgeëist. Het was de zwaarste aanslag op de christelijke minderheid in Egypte sinds januari 2011. Toen stierven 21 mensen bij een bomaanslag op een Koptische kerk in Alexandrië.
 
De St. Mark kathedraal in Cairo ligt in het centrum van de hoofdstad. De kerk is ook de zetel van de Koptische paus Tawadros II. Ongeveer 10 procent van de 90 miljoen inwoners van Egypte is Kopt. Die minderheid is steeds opnieuw doelwit van de gewelddadige aanvallen van radicale moslims. Op 30 juni hadden leden van de terroristische organisatie "Islamitische staat" (IS) de Koptische priester Raphael Moussa doodgeschoten. Hij was priester van de Mar Girgis kerk in El Arish in het Sinaï-schiereiland. Moussa werd volgens een brief van IS vermoord omdat hij zich tegen de islam had verzet.


Reageren