#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Opinie

Geldzucht in de gezondheidszorg

Ook in de gezondheidszorg blijkt geldzucht de wortel van alle kwaad, zegt de in natuurvoeding studerende Jaike de Vlugt in het blad Charisma. Zij heeft samen met haar man twee stichtingen die mensen dichter bij de natuur willen brengen.

Ziek zijn past niet in de wereld van booming business, constateert De Vlugt, die onder meer het nogal bedenkelijk omspringen met ADHD door medici en onderwijzers aan de kaak stelt. Het AMC zei in een rapport onder meer dat voorzichtigheid met Ritalin (tegen ADHD) is geboden, omdat de gevolgen op langere termijn niet duidelijk zijn.

“Wij kunnen vaak de gevolgen van ons gegoochel met Gods natuurwetten (van zwaartekracht tot molecuul) helemaal niet overzien. Ze noemt talrijke bijverschijnselen van medicijnen. De mensheid is terecht gekomen in een circuit van niet meer luisteren naar het lichaam, maar op recept worden gedrogeerd. Dat is maatschappelijk geaccepteerd, omdat mensen zich er kennelijk fijn bij voelen en de farmaceutische industrie vaart er wel bij, schrijft ze. De Vlugt is niet tegen medicijnen, maar waarschuwt dat de miljardenindustrie van Big Pharma veel invloedrijker is dan de burger door heeft.

En zorgverzekeraars kunnen dure gebouwen neer zetten en vorstelijke salarissen betalen met verzekeringsgeld, zegt ze. “Wetenschappelijk onderzoek zegt wat dat betreft ook niet alles. Het gebeurt nogal eens dat onderzoek wordt gefinancierd door de partijen die baat hebben bij een positieve uitkomst wat betreft hun eigen product.”

Burgers van Gods Koninkrijk moeten alert zijn op alles wat Gods scheppingskracht ondermijnt, vindt De Vlugt. “Zijn Woord is een geweldige richtlijn voor een gezonde leefstijl. Hij legt als een liefdevolle Vader die Zijn kinderen opvoedt tot volwassenheid de verantwoordelijkheid trouwens ook altijd weer terug bij onszelf. Hoewel we om wonderen mogen bidden, mogen we ook leren om de schepping zelf als genezend te accepteren en de kracht die God in de natuur heeft gelegd te gebruiken: Gezonde voeding, veel bewegen, schone lucht, ontstressen en liefdevolle relaties.”


Reageren