#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Uw mening

119 ‘Dromen als Gods richtingwijzers’

Met verwijzingen naar Oude en Nieuwe Testament, uit de tijd toen beide nog niet waren geschreven, constateert Ronald van der Molen in Opwekking Magazine dat God ook nu dromen gebruikt om tot mensen te spreken. Onder meer staat Van der Molen stil bij het kerstverhaal, waarin Jozef in dromen wordt duidelijk gemaakt dat hij bij Maria moet blijven en daarna dat hij naar Egypte moet vluchten om te voorkomen dat de Here Jezus een van de vermoorde baby´s wordt.

Uw mening: 119-Gelooft u dat God door dromen tot ons spreekt?

In dromen, zegt de auteur (die o.a. namens het Evangelisch Werkverband kerkenraden in de PKN begeleidt), kan God gemakkelijker mensenlevens binnen stappen dan wanneer die wakker zijn. “Soms zijn we doof voor wat God tegen ons wil zeggen. We hebben onze oren zo dicht gestopt dat Gods stille zachte stem niet tot ons doordringt.”

Hij wijst er op dat Paulus een droom kreeg toen hij de Heer vroeg wat zijn volgende bestemming moest zijn. Hij moest naar Macedonië. “Net als bij Paulus kan het helpen als je de droom met andere gelovigen deelt en samen bidt voor een goede interpretatie.” En als men wil weten tot welke actie een droom oproept, is het volgens hem goed een aantal vragen te stellen, zoals: Wat denk je dat de boodschap in de droom is?

Van der Molen (op de foto samen met echtgenote Maresca): “We leven in een tijd dat de relatie tussen God en mensen via dromen wordt hersteld, denk maar aan de vele moslims die via dromen een ontmoeting met Jezus hebben. Stel je eens voor wel een impact het heeft als God jou tijdens de slaap kan waarschuwen, bemoedigen, richting geven, jou kan vullen met wijsheid, inzicht en creativiteit en jou kan gebruiken als een instrument om Zijn liefde aan een ander door te geven…”

Reageren


Carla Tuk

10-01-2017 09:03
Ja ik heb ook dromen gehad die mij Gods weg hebben laten zien voor mij.
Ik vind het soms lastig om te toetsen of de dromen die ik droom verlangens zijn of van God.