#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Buitenland

Voorganger: ‘Debbie wilde bij Carrie zijn’

Volgens charismatische voorganger Todd Fisher wilde zijn moeder Debbie Reynolds (foto rechts), die in 40 films speelde en tv-programma’s maakte, bij haar een dag eerder overleden dochter Carrie Fisher (foto links) zijn. Reynolds (84) stierf vorige week woensdag, volgens sommigen aan een gebroken hart syndroom, nadat haar dochter – zuster van Todd – een dag eerder was overleden door een beroerte.
 
Todd Fisher is, acteur, filmmaker en producent, maar daarnaast voorganger van de Hiding Place gemeente in Los Angeles (Californië, VS). Hij kwam tot geloof in 1980 en werd twee jaar later predikant van een door hem zelf gestichte kerk, die oorspronkelijk begon in een onderkomen van zijn moeder. Zij behoorde tot de Presbyteriaanse Kerk, maar was getrouwd met een Joodse man, van wie zij toen de kinderen nog kleuters waren scheidde. Een jaar later trouwde zij met de eigenaar van een schoenwinkel keten. In 1984 trouwde zij nog een keer.

Todd Fisher regelt de begrafenis van zijn zuster en moeder. Zijn kerk wordt wekelijks door ongeveer duizend mensen bezocht. Carrie Fisher, bekend geworden door haar rol in Star Wars, beschreef zichzelf eens als een ‘enthousiaste agnost’, die blij zou zijn als het bestaan van God zou worden aangetoond.


Reageren