#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Christenvervolging

Door IS ontvoerde priester in Jemen vraagt hulp

Christenen in Jemen hebben op Nieuwjaarsdag gebed gevraagd voor de in maart door fanatieke moslims ontvoerde priester Tom Uzhunnalil (59), van wie niet bekend is waar hij is. Op social media is de dag na Kerst een video van hem geplaatst, waarin hij leek te vechten voor zijn leven. De uit India afkomstige priester riep de paus en de Indiase en andere regeringen op te strijden voor zijn vrijlating.

Hij werd ontvoerd door IS-aanhangers, die een verzorgingshuis voor ouderen, gerund door Moeder Theresa missionarissen en hulpverleners bij Aden in Jemen overvielen en zestien mensen doodden. Tot de slachtoffers behoorden vier missiezusters en hun helpers. Zij waren afkomstig uit Rwanda, India, Kenia en Ethiopië. Sommige uit Jemen afkomstige gedode personeelsleden waren moslim.

Uzhunnalil, die vier jaar in Jemen zat, was in het tehuis toen de overval plaats vond. In een video zei hij onder meer: “Als ik een Europese priester was, werd ik meer serieus genomen. Maar ik kom uit India en daarom kennelijk van minder waarde. Lieve paus Franciscus, lieve Heilige vader, zorg als een vader voor mijn leven. Ik ben erg terneer geslagen en mijn gezondheid is slecht.”

Contacten
Volgens hem hebben zijn ontvoerders veel contacten met de Indiase regering gehad, waaronder met de premier en de president. Maar er zou niets zijn ondernomen om hem te redden. “In het nieuws werd gezegd dat alles is gedaan om mij snel te bevrijden, maar in werkelijkheid schijnt er niets te gebeuren. Ik vraag ook alle medechristenen in India, de bisschoppen en de priesters, al het mogelijk te doen om mij te bevrijden en mijn leven te redden.”
Hij zegt dringend medische behandeling nodig te hebben.
De Indiase regering zegt diverse pogingen te hebben gedaan, maar voegt er aan toe dat die nu eenmaal tijd vergen.


Reageren