#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Israël

Vier doden bij terreuraanslag in Jeruzalem

Zondagmiddag om 13.40 uur plaatselijke tijd werd Jeruzalem opgeschrikt door een terreuraanslag. Volgens de eerste berichten was een vrachtauto ingereden op een groep mensen. De aanval had plaats bij een bushalte in het Jeruzalemse stadsdeel Armon Hanaziv.

Op dit moment is bekend dat er vier doden zijn, en vijftien personen raakten gewond, voor een deel ernstig, en zijn naar Jeruzalemse ziekenhuizen vervoerd. Drie ervan zouden in kritieke toestand zijn. Bij de gewonden zouden veel soldaten zijn, die net uit een bus waren gestapt. Drie van de gewonden moesten met behulp van een takelwagen onder de vrachtwagen vandaan worden gehaald

Volgens de politie verhoogde de bestuurder van de vrachtauto met Israëlische nummerplaten zijn snelheid en reed bewust in op een groep voetgangers, die een bus verlieten. Hij reed een paar keer heen en weer over de lichamen, zoals in bovenstaande beelden van een bewakingscamera te zien is, totdat hij door de soldaten kon worden uitgeschakeld en overleed en daarmee de status van 'martelaar' bereikte. Zijn identiteit is nog niet bekend. Het zou een inwoner van Oost-Jeruzalem zijn. De terreurorganisatie Hamas heeft de aanslag toegejuicht.

Reageren


Willem-de-Boer

10-01-2017 09:11
En met mensen die dit doen en toejuichen zou Israël vrede moeten sluiten? Hoe had u zich die vrede voorgesteld?