#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Kledinginzameling op Huishoudbeurs

Ter gelegenheid van de zeventig jaar bestaande Huishoudbeurs, die van 21 februari tot en met 1 maart wordt gehouden in de RAI (Amsterdam), wil Zending over Grenzen de grootste kledinginzameling houden die ooit is gehouden. Zij hoopt daarmee een notering in het Guinness Book of Records te halen. Zending over Grenzen (ZoG) is voor de ludieke actie gevraagd, omdat zij al enige jaren een relatie met de beurs heeft.

De restanten die voorheen na afloop van de beurs werden weggegooid, mocht Zending over Grenzen de laatste twee jaar ophalen. Onder het motto van ‘volle tassen heen, volle tassen terug’ kunnen ter gelegenheid van de jubileumbeurs alle verwachte 240.000 bezoekers nu ‘oude’ kleding inleveren bij de grote stand van Zending over Grenzen op het voorterrein van het RAI complex.

Een deel van deze kleding gaat na afloop naar projecten van de organisatie in Oost-Europa, een ander deel wordt verkocht aan andere hulporganisaties. Het komt op die manier ook bij hulpbehoevende mensen in andere delen van de wereld (inclusief Nederland) terecht, zegt ZoG. De opbrengst van de verkochte kleding gaat naar vakopleidingen voor Oost-Europese jongeren.

Recordpoging
Het hoogtepunt van de actie is op vrijdag 27 februari, als wordt geprobeerd binnen 24 uur het in het Guinness Book of Records genoteerde wereldrecord te verbreken. Dit is momenteel in handen van de hulporganisatie Qatar Charity met ongeveer 30.000 kg. Het startsein voor de actie bij de RAI wordt die dag om 10:00 uur gegeven. Daarna kan vierentwintig uur achter elkaar kleding worden ingeleverd bij de grote stand van van ZoG. Als bewijsmateriaal voor het recordboek wordt alles op camera vastgelegd. Volgens directeur Peter van der Bijl wil ZoG niet alleen kleding inzamelen, maar met de actie zich ook profleren als christelijke organisatie. “Het is een groot niet-christelijk evenement en daarom is het bijzonder dat we er als christelijke organisatie mogen staan.” Overigens is op de beurs ook de Bijbelstand van de Stichting Beurs Evangelisatie aanwezig, bedoeld om onder de beursbezoekers te evangeliseren.


Reageren