#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Homoseksualiteit

Lesbisch paar co-pastors in VS baptistenkerk

Een ‘progressieve’ baptistengemeente’ in Washington, de Calvarie Baptisten Kerk, heeft een lesbisch paar als co-pastors aangesteld. Sally Sarratt en Maria Swearingen werden zondag tijdens een dienst aan de gemeente gepresenteerd. Zij beginnen op 26 februari. Volgens woordvoerster Carol Blythe van de gemeente is naar de beste mensen voor de functie gezocht. “Wij zijn enthousiast”, zei ze.

Uw mening: 115-Mag een homoseksuele dominee voorgaan?

De 115 jaar bestaande gemeente was tot 2012 aangesloten bij de Southern Baptist Convention, maar kwam toen overhoop te liggen met die koepel, in verband met diverse leerstellingen, onder meer het afkeuren van homoseksualiteit. De gemeente heeft nu banden met de American Baptist Churches USA, de alliantie van baptisten.

Sarratt en Swearingen komen uit Greenville in South Carolina, waar beiden geestelijk verzorgers waren bij twee organisaties. “Het was niet moeilijk voor ons te gaan houden van deze kerk en willen de stem van rechtvaardigheid en compassie zijn voor degenen die zoeken naar heelheid van hun mens zijn en worden miskend en verguisd”, zei het paar tijdens de dienst.

Reageren


frits

14-01-2017 07:53
Sorry, is dit niet een lesbische opkikker voor de dames? Je welkom heten en worden aangesteld in een gemeente van God? Stel de doop dan niets voor?

Otto

14-01-2017 05:35
Lees het visioen van David Wilkerson in 1973 betreffende de kerk in de eindtijd te vinden op restkerk.nl/ het visioen van david wilkerson betreffendende de kerk in de eindtijd. Wat daar in verwoord wordt vind je nu terug in 2017