#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Binnen/buitenland

Tournee NBC-tent start in Wezep

De tournee met de roodblauwe circusachtige tent van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) start zondag 17 mei weer in Wezep (gemeente Oldebroek). Onder het motto ‘Blij met de Bijbel’ staat de tent daar tot en met vrijdag 22 mei bij Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410. Zowel overdag als ‘s avonds om 20.00 uur (dinsdag 19:00 uur) worden programma’s aangeboden voor allerhande doelgroepen.

Dinsdag (19 mei) leidt Bijbellerares Chris Raymakers uit Wezep vanaf 10.00 uur een koffieochtend voor vrouwen en is er ‘s avonds om 19.00 uur o.l.v. Erwin Vos een aangepaste dienst voor mensen met een verstandelijke beperking, waarin kinderkoor Jong Leven optreedt. Woensdagmiddag (20 mei) is er van 14.00 tot 16.00 uur een programma voor kinderen.

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Jacques Brunt (maandag), Cees Terpstra (woensdag) en Johan Schep (donderdag). Muzikale medewerking: In ’t Veld family (zondag), Koor Gideon (maandag), Half a Mile (woensdag), Christian Verwoerd (donderdag) en Daan Kroeze (vrijdag).

Volgens tourneeleider Albert Korving is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa”, zegt hij.

Het is de elfde zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan. www.bijbelstudie.nl

Reageren


G.Besemer

20-05-2016 12:16
Ik heb geen reactie maar wel een vraag ik ben een lid van het koor gideon en als er een opname is van jac. Bruno (18-5) zou lk die graag willen ontvangen.