#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Binnen/buitenland

Paulien Vervoorn: nieuwe cursussen

Er komen nog meer cursussen bij het bedrijf ‘Geloofwaardig Spreken’ van Paulien Vervoorn, die zich spreekster, coach en trainster noemt. Zonder zich met de inhoud van prediking te bemoeien, vertelt zij iedereen die spreekt in het openbaar hoe dat moet. Samen met Willem Ouweneel schreef zij boeken. Eind januari komt het boek ‘Feedback in de kerk: Aansprekende ideeën om met elkaar te groeien’ uit, een nieuwe aanleiding voor trainingen. Ook komt er een blogtraining.

Klik hier om boeken van Paulien Vervoorn online te bestellen!

En dit jaar traint zij ook in het ontwerpen van een preek. En samen met Permanente Educatie Predikanten (PEP) van de Theologische Universiteit Kampen traint ze nu ook predikanten over hoe zij het over ‘moeilijke teksten’ moeten hebben.

In januari houdt zij voor de tweede keer een trainingsdag voor zogenoemde aanbiddingsleiders, deze keer samen met Martin Brand. Er is in november ook een training voor bloggers gestart en die krijgt in maart onder die titel ‘Beter Bloggen’ een vervolg. Vervoorn doet dat samen met schrijver en journalist Helga Warmels. In mei en juni kan met daarover zelfs een tweedaagse training volgen.

Volgens Vervoorn kan men zonder feedback geen vaardigheden ontwikkelen en dus schreef ze ook daarover een boek. In het voorjaar kan iedereen komen om te leren er mee om te gaan en voor gemeenteleiders is er een tweedaagse cursus, waarvan een dag gaat over het creëren van een structuur voor vrijwilligers en betaalde krachten. Met haar bureau zegt Vervoorn de missie te hebben mensen te laten (s)preken en presenteren ‘op een manier die bij hen past’. Want het goede nieuws van God moet goed worden gepresenteerd, vindt ze.


Reageren