#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Buitenland

Gebedsdienst vóór inauguratie Trump

Evangelische kerkleiders hebben vandaag een gebedsdienst ter voorbereiding van de inauguratie van Donald Trump gehouden. Dat gebeurde in de Greater New Hope Baptist Church, die op een steenworp afstand van het Capitool in Washington DC ligt.

De bijeenkomst werd geleid door dr. Jim Garlow en Dan Cummins van respectievelijk de Skyline Church in San Diego, Californië, en de zogenoemde Jefferson Gathering, een wekelijkse eredienst voor leden van het Congres en de daar werkende staf. Ook Tony Perkins van de Family Research Council en David Barton van Wallbuilders waren bij de organisatie betrokken, evenals Mike Evans van de Vrienden van het Zion Heritage Center in Jerusalem.

Volgens de organisatoren was het een bijeenkomst om God te aanbidden, te danken voor wat Hij deed en te bidden voor de natie, de regering en het congres.
Aanwezig waren onder meer congresleden, bisschop Melvin Brown, Dan Cummins, James en Shirley Dobson, bisschop Harry Jackson, James Robison, Samuel Rodriquez, Alveda King, David Barton, Robert Morris, Judy Wade, Michele Bachmann, Jentezen Franklin, Charles Huang, Ralph Reed, Ronnie Floyd, Robert Jeffress, Tony Perkins en Jonathan Cahn.

Na de gebedsdienst spraken leden van de Israëlische Knesset en Amerikaanse congresleden. Zij discussieerden over de relatie tussen de VS en Israël. De oproep naar Genesis 12:3 luidde: ‘Zegen Israël.’


Reageren