#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Buitenland

‘Regen voorspelt zegen voor Trump’

Precies op het moment dart Donald Trump naar voren kwam om te worden ‘ingezworen’ als president van de VS begon het te regenen. Dat was een profetisch teken, zeggen veel Amerikaanse christenen. En ook Franklin Graham, zoon van Billy Graham en nu leider van de door zijn vader gestichte organisatie, zei er bij de inauguratie iets over.

Tientallen miljoenen volgden de inauguratie via tv en aan hen gaf de Heer door dat Hij erbij was, meldt Michael Snyder in Charisma. “Het had niet geregend tot het moment waarop Trump voor de inauguratie naar voren stapte”, zegt die. Men kon er gemakkelijk geen erg in hebben, maar Franklin Graham had er kennelijk oog voor en zei onder meer: “Mr. President, in de Bijbel, is regen een teken van Gods zegen. En het begon te regenen, Mr. President, toen u het podium betrad. Het is mijn gebed dat God u, uw gezin, uw regering en Amerika zal zegenen.”

Snyder wijst er op dat in Leviticus 26:3-10 tegen het volk Israël werd verteld dat regen een van de belangrijkste tekenen zou zijn dat zij zegeningen zouden ontvangen als zij Gods geboden hielden. Maar in Deuteronomium 11 staat dat de hemel gesloten zou blijven en er geen regen zou zijn doordat het volk zich van God afkeerde en andere goden ging volgen.

Snyder heeft er wel zorgen over dat een hindoe priester en een imam in de gebedsdienst rond de inauguratie werden betrokken. Volgens hem is ook het feit dat hij precies op de eerste dag (zaterdag) van zijn presidentschap 70 jaar, zeven maanden en zeven dagen oud was, volgens Snyder opmerkelijk. Want het is het jaar 5777 op de Hebreeuwse kalender. Al die zevens brengt de auteur in verband met Trumps houding tegenover Israël en het jaar 2017. De nieuwe president kondigde volgens hem aan enkele belangrijke dingen te willen doen, maar gaat de vijand natuurlijk proberen die van hem te stelen. “En Donald Trump kan ook een internationale strijd tegemoet zien. Washington heeft een manier om mensen te veranderen en er zal voortdurend druk zijn zich af te wenden van het rechte en smalle pad.” Snyder roept op tot gebed voor alle leiders en het land, opdat zij terugkeren tot God en het herstel kan beginnen.


Reageren