#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Vernieuwingsfestival op Hemelvaartsdag

Draait het in jouw leven om Jezus of draait voor jouw de wereld gewoon door? Die vraag staat centraal op het EW Vernieuwingsfestival, dat gehouden wordt op Hemelvaartsdag  14 mei a.s.,  De Koningsdag voor alle Christenen. Een belangrijke vraag in de hedendaagse maatschappij waarin individualisme hoogtij viert. Iedereen is op zichzelf en te weinig rekening wordt er gehouden met de mensen om je heen. De belangrijke vraag is dan ook: In hoeverre betrek je Jezus in je dagelijkse leven.

Door Jos Pieters

“We willen op een nieuwe manier in gesprek gaan met mensen met als doel verder te kijken dan alleen de eigen kerkmuur. Niet dat daar iets fout aan is, maar Christen zijn is niet alleen voor de zondag maar voor de hele week. En hoe stel je je als Christen de rest van de week op. Thuis, op je werk en het verenigingsleven. Juist die dingen is een zaak van bewustwording en die bewust wording willen we op deze dag meegeven. Gewoon even stil staan bij wie je bent en wie je mag zijn als kind van Hem,” zegt Sanne Morren- Gleijsteen, junior staflid van het Evangelische Werkverband.

Gerenommeerde sprekers als Hans Maat (foto), directeur van het Evangelische Werkverband, Henk Binnendijk, evangelist en voormalig presentator van de EO, maar ook Tiemen Westerduin van Compassion kunnen volgens de organisatoren een belangrijke inspiratie vormen om op het antwoord te komen of Jezus in je dagelijkse leven de belangrijkste rol speelt.

Kinderen en Tieners
Voor de kinderen is er tijdens het hoofdprogramma een theatershow van Simonenzo, maar de organisatie heeft ook voor de aller kleinsten een uitstekende opvang in de crèche geregeld.
Tieners hebben hun eigen programma in hun eigen ruimte om daar samen te chillen, luisteren naar de rapper McProphet, en is er een toffe spreker uitgenodigd die je zal inspireren, maar ook tot nadenken zal zetten. Dit onder de bezielende leiding van de stichting ‘Be Courageous’.

Middagprogramma
In het middagprogramma zijn de sprekers aan het woord, afgewisseld met samen zingen met een speciaal samengestelde band onder leiding van Miranda en Wilkin de Vlieger. In dit gedeelte van het programma zal Henk Binnendijk op onnavolgbare wijze de jongeren aanspreken op hun Christen zijn.
Het middagprogramma wordt gezamenlijk afgesloten met cabaret van TimZingt die op dit moment een show heeft in samenwerking met een deel van de band Trinity. Tussen het middag – en avondprogramma is er gelegenheid om met elkaar te eten waarbij de Catering Groep Nederland het complete buffet zal verzorgen. Hiervoor is opgave absoluut noodzakelijk en kan gedaan worden via de website.

Avondprogramma
Het vernieuwingsfestival wordt afgesloten met een Hemelhoog concert, een fantastische band die een samenstelling is van Nederlands beste gospelartiesten waaronder Kees Kraayenoord, Marcel en Lydia Zimmer, Joke Buis en Anderé Bijleveld. Zij allen hebben een bijdrage geleverd aan de Nieuwe Protestants Evangelische Liedbundel HemelHoog.

Vrijwilligers
Voor deze dag zoekt EW nog vrijwilligers voor verschillende taken met name het kinderwerk wat nog steeds onderbezet is. Wil je als vrijwilliger deze dag aan de slag neem dan contact op met Sanne (sanne@ewv.nl)

Route
De Basiliek in Veenendaal is makkelijk te bereiken en ligt dicht bij de A-12 Parkeerruimte is er voldoende maar kom op tijd want er worden naar schatting 2000 mensen verwacht. Deze bijzondere dag begint om 14.00 uur en zal duren tot 22.00 uur. Adres: Wiltonstraat 56, 3905 KW VEENENDAAL.

Voor Tickets en meer informatie: www.vernieuwingsfestival.nl


Reageren