#Tb 15 euro gift
Enquête: 050-Zijn wij toe aan een verzoening van rooms-katholiek tot evangelisch? Ja Nee

Opinie

‘Kerkverlaters kan God niet gebruiken’

Dat schrijft J. Lee Grady, voormalig hoofdredacteur van het Amerikaanse charismatische blad Charisma, in Opwekking Magazine. Grady is tegenwoordig directeur van ‘Mordecai Project’.

Hij meldt trouwens dat nog zes andere typen christenen niet bruikbaar zijn voor God, zoals ‘christelijke stuurmannen en –vrouwen’(die niet het stuur volledig aan God willen overgeven), fauteuil christenen, glas-is-halfleeg pessimisten, wereldse christenen, timide lafaards en luie toeschouwers.

Hoewel veel evangelische gemeenten juist groeiden doordat mensen er heen kwamen die oorspronkelijke kerken de rug toekeerden, heeft Grady voor hen kennelijk weinig goede woorden over. Het is volgens hem in de mode de kerk van alles en nog wat de schuld te geven. “Sommige mensen hebben zelfs organisaties opgericht om christenen weg te lokken uit de kerk en vervolgens los te laten in een geïsoleerde spirituele woestijn. De meeste van deze kerk-critici zijn verbitterd omdat ze een slechte ervaring hebben met een dominee, voorganger of een andere medechristen.

Ik heb oprecht medelijden met alle slechtoffers van geestelijk misbruik. Toch heeft niemand het recht om het werk van God af te breken, wegens de pijn die een andere christen – ja zelfs een geestelijke leider – hem of haar heeft aangedaan. De kerk is Gods plan, Hij heeft geen alternatief gegeven. Als we door God gebruikt gaan worden, moeten we verbonden zijn met de kerk en leren omgaan met de leiders die Hij heeft aangesteld.”

Reageren


Herman Spaargaren

12-02-2017 02:06
...... en had de liefde niet, dan was ik niets. (1 Kor. 13 HSV)

Charles van den Berg

12-02-2017 07:14
Lee Grady heeft blijkbaar nog niet begrepen dat de gemeente bestaat in het 'lichaam van Christus', een levend organisme dat niets van doen heeft een bestuurlijke georganiseerde kerk dat verdeeld is in talloze elkaar bestrijdende denominaties. Lee Grady die zichzelf blijkbaar beschouwd als "een door God aangesteld leider" geeft wel een heel slechts voorbeeld door een groot deel van de christenen af te schrijven met een aantal flinke scheldwoorden. Je zou in een kerk moeten blijven daar waar je door een leider geestelijk wordt misbruikt? Dat zijn geen door God aangestelde leiders, maar huurlingen. En buiten de muren die door deze 'kerken" zijn opgebouwd kan God je niet gebruiken? Als er dan werkelijk zoveel wereldse christenen , timide lafaards en luie toeschouwers zijn die de kerk hebben verlaten, dan heeft het zogenaamd 'door God aangesteld gezag' het blijkbaar verkeerd gedaan, want hun taak is in dienstbaarheid en in nederigheid ge gelovigen op te voeden tot de gerechtigheid. Of hebben vaak toch niet met 'door God aangestelde leiders' te maken, maar met '' leiders die zichzelf hebben aangesteld' ? Het zijn meestal de laatsten die taal als Lee uitslaan en eisen dat de gelovigen trouw zweren aan hun leiderschap en het zichzelf aangemeten gezag.

vader Jakob

09-02-2017 07:18
"de Kerk"? Welke kerk? Katholiek, Gereformeerd, Evangelisch, Charismatisch? Ik heb het woord vergeefs gezocht in mijn Bijbel.

Wim Vink

08-02-2017 09:00
Blij dat God er anders overdenkt. Het zijn toch ook de zovele charischmatige bewegingen die een wegloop of welvaarts preken houden waardoor er geen diepgaang is.