#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Organisaties

Arab Vision (tv) bestaat 20 jaar

De in 1997 door Abu Banaat opgerichte organisatie Arab Vision bestaat 20 jaar. Dat wordt op zaterdag 8 april (14.00 uur) gevierd met een seminar in De Brug in Amersfoort. Wie er bij wil zijn kan zich opgeven via contact@arabvision.nl of een telefoontje naar 06-28268748.

Arab Vision houdt zich bezig met christelijke tv-programma’s voor de Arabische wereld. Sprekers en workshop-leiders tijdens het seminar zijn onder anderen Jos Strengholt, Gert-Jan Segers (fractievoorzitter Christen Unie in de Tweede Kamer) en de producer uit het Midden-Oosten.

Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan is er ook een jubileum dvd geproduceerd, met daarop, naast enkele interviews, een greep uit andere door Arab Vision geproduceerde programma’s. ‘Een eerbetoon aan Gods trouw in 20 jaar media-ministry in de Arabische wereld’, zegt de organisatie.

"We ontdekten dat er een enorm gebrek was aan Arabische christelijke TV programma's”, zegt stichter Abu Banaat. “Er waren nu mogelijkheden om uit te zenden, maar er waren geen echt Arabische programma's. Toen zijn we begonnen met het produceren daarvan."

Banaat: "Wij waren de eerste organisatie die op grote schaal Arabische christelijke TV programma's maakten in de talen van de bevolkingsgroepen in de Arabische wereld. De mensen reageerden heel enthousiast, in het bijzonder toen ze programma's zagen in hun eigen taal. Velen lieten weten dat ze zich zelfs bij een kerk hadden aangesloten. De kerk, in Algerije bijvoorbeeld, begon te groeien."

Binnenkort is de jubileum productie beschikbaar op dvd, usb, en via een link op de website arabvision.org.


Reageren