#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Fietsen of wandelen voor Dabar

Elke zomer zendt Dabar christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan campinggasten in Nederland en rust het christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl. Jaarlijks gaat het om zo'n 450 jongeren, die werken op meer dan 20 campings. In de afwisselende programma's gaan recreatie- en evangelisatiewerk hand in hand. In het samenleven op de camping, tijdens de kinderclub, tijdens sport- en spelactiviteiten, tijdens het chillen met tieners, in gesprek met ouders die hun kinderen langsbrengen, bij de avondsluiting, bij het koffiedrinken na de campingdienst, of zomaar tijdens een spontante ontmoeting langs de lijn bij het volleybaltoernooi… De jongeren delen hun leven met de campinggasten en zetten zich belangeloos in om zo een verschil te kunnen maken. Om het Dabarwerk door te kunnen laten gaan is jaarlijks veel geld nodig; daarom is de opbrengst van de Toer voor het Goede Doel 2015 bestemd voor dit belangrijke werk.

Op 6 juni aanstaande kan iedereen - jong en oud - meedoen met een van de fiets- of wandeltochten. Er worden verschillende routes aangeboden - van 30 tot 250 kilometer - voor 'gewone' fietsers, wielrenners en mountainbikers. Speciaal voor wandelaars zijn er twee prachtige routes van 25 en 40 kilometer uitgezet. Vanuit Den Haag is er een tocht van 300 kilometer, dwars door Nederland - van Noordzeekust tot Duitse grens - langs diverse Dabarcampings, naar Hardenberg. Deze tocht kan zowel individueel als in teamverband worden gereden.

Jan Waanders, evangelist in Groningen, is ambassadeur van de Toer voor het Goede Doel; hij schrijft: 'Uit diverse ontmoetingen in onze wijk blijkt hoe belangrijk het is om als kind over Jezus te horen. Vaak wordt het evangelie kinderlijk ontvangen. Dabar maakt dit mogelijk en daarom zet ik me in voor de Toer voor het Goede Doel!'.
Ook dominee Jan Holtslag is Toer-ambassadeur; hij zegt: 'Dit jaar hoop ik voor de derde keer mee te fietsen. De opbrengst is dit jaar bestemd voor het Dabarwerk en daarvoor fiets ik graag mee! Dabar doet goed en belangrijk werk: het evangelie van Jezus Christus bekend maken aan hen die er anders niets van horen'.

Voor alle informatie over de Toer voor het Goede Doel en om aan te melden: www.toervoorhetgoededoel.nl.


Reageren