#Tb 15 euro gift
Enquête: 047-Leven wij nu al in de grote verdrukking? Ja Nee

Uw mening

099 Pinksteroudste: seks tieners OK

Een oudste in een vooraanstaande pinkstergemeente in Ghana heeft gezegd dat tieners best buitenhuwelijkse seks mogen hebben, mits er maar aan anticonceptie wordt gedacht. Hij drong er bij ouders op aan daarop te letten, sprekend over ‘oncontroleerbare’ libido’s. Door anticonceptie te bevorderen, daalt naar zijn zeggen de tienerzwangerschap.

Maar de Kerk van Pinksteren, de leidende charismatische denominatie in het land, heeft zich krachtig tegen het advies van de oudste verzet. In een verklaring staat: “Seksualiteit is sinds de zondeval misbruikt door mensen. God heeft in Zijn wijsheid seks beperkt tot getrouwde paren. Seks buiten het huwelijk wordt door God beschouwd als zonde (1 Cor. 6:13-20; 1 Thess. 4:2-8), of dat nu met condooms gebeurt of niet. Voor christenen is gebruik van condooms om zwangerschap of ziekte te voorkomen geen Bijbelse optie. Het wordt niet geaccepteerd door de Heer en de Kerk.”
 
De Kerk zegt opvoeding van kinderen en jongeren tot een leven overeenkomstig Bijbelse principes te willen beschermen en bevorderen.

Uw mening: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan?


Reageren